«Η εμβληματική ιστορία του Ουζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανιτου»


Εκλεπτυσμένο άρωμα, μοναδική γεύση, μακρά ιστορία και η φήμη  μιας μοναδικά επιτυχημένης πορείας. 

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου παράγεται για περισσότερα από 120 χρόνια στο Πλωμάρι διατηρώντας  μέχρι σήμερα αναλλοίωτη την ποιότητα και τη γεύση του.

Στην Λέσβο την πατρίδα του ούζου, υπάρχει μεγάλη παράδοση στην απόσταξη. Το ούζο ξεκίνησε να παράγεται στο Πλωμάρι, το 19ο αιώνα, από οικογένειες της περιοχής μιας και το νησί είναι προικισμένο με εύφορο έδαφος και εξαιρετικής ποιότητας συστατικά από τη γη και τη θάλασσα. Οι κάτοικοι του Πλωμαρίου, ταξιδεμένοι κοσμοπολίτες, ναυτικοί και έμποροι, αποτελούσαν μία εύπορη τάξη. Λόγω της γεωγραφικής του θέσης, ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ασία, ήταν κατά το 19ο αιώνα σημαντικό εμπορικό λιμάνι. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με το εύφορο έδαφος και τους αρίστης ποιότητας καρπούς και βότανα της λεσβιακής γης της Λέσβου, βοήθησαν τους τοπικούς παραγωγούς να φτιάξουν Ούζο εξαιρετικής ποιότητας. Αναπτύχθηκε το εμπόριο και οι εξαγωγές του Ούζου.  Ο νησιώτικος χαρακτήρας των ντόπιων έδεσε με το δυνατό μυρωδάτο ποτό που τους ταξίδευε μακριά όταν δεν ταξίδευαν με τα καράβια τους. Χάρη σε αυτούς τους λόγους ξεκίνησε η παραγωγή Ούζου στοΠλωμάρι αλλά ταυτόχρονα αναπτύχθηκε τόσο το εμπόριο όσο και οι εξαγωγές του.

Η ιστορία  του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ξεκινάει το  1894 με την περίφημη συνταγή. Ο Ισίδωρος Αρβανίτης ένας επίμονος και τελειομανής Πλωμαρίτης, είχε όραμα να δημιουργήσει το καλύτερο ούζο στον κόσμο. Αποστάζοντας αρωματικούς σπόρους και βότανα της Λέσβου προσέδωσε στο μοναδικό αυτό ούζο την χαρακτηριστική  γεύση που δένει με τον πολιτισμό της Λέσβου και τον χαρακτήρα του Έλληνα.

Η συνταγή με  την ιδανική αναλογία συστατικών, όπως μαλακό νερό από τις πηγές του ποταμού Σεδούντα,  τα καλύτερα ποιοτικά ελληνικά συστατικά, όπως ο μάραθος από την Εύβοια, το μαστιχέλαιο, το αλάτι από τις αλυκές της Καλλονής Λέσβου και φυσικά,  ο γλυκάνισος Λισβορίου αποστάζεται αργά στους 18  μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες​. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου είναι από 100% διπλή απόσταξη με κάθε απόσταξη να διαρκεί 9 ολόκληρες ώρες μιας και όσο πιο αργά αποστάζεται ένα ούζο, τόσο καλύτερο γίνεται. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα, ιδανική αρωματική και γευστική ισορροπία, απαλή και εκλεπτυσμένη υφή δημιουργώντας ένα απόσταγμα εξαιρετικής ποιότητας.  Με τη σπουδαία αυτή μυστική συνταγή να  τηρείται ευλαβικά για πάνω από έναν αιώνα, αποδίδεται γεύση χαρακτηριστική λόγω του μυστικού συνδυασμού  καρπών και βοτάνων, όψη απόλυτα κρυστάλλινη, διαυγής και άρωμα ντελικάτο.

Η εταιρία είναι 100% ελληνική, ανήκει στην οικογένεια Καλογιάννη που συνεχίζει να παράγει το εκλεκτό Ούζο Πλωμαρίου χρησιμοποιώντας την ίδια μυστική συνταγή με έμφαση στους εξαιρετικούς καρπούς, στα βότανα και τον τηρώντας τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης στους μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Η χρήση των 18 αμβύκων επέτρεψε στην Ποτοποιία να αυξήσει τον όγκο της παραγωγής της προκειμένου να ικανοποιήσει τις αυξημένες ανάγκες των εξαγωγών και να καλύψει τη ζήτηση των καταναλωτών. Στόχος ήταν να αυξηθεί ο όγκος παραγωγής, χωρίς όμως να αλλοιωθεί η άριστη ποιότητα του αποστάγματος και ο παραδοσιακός του χαρακτήρας.

Με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την εξαιρετική ποιότητα, συνοδευόμενη από τον μύθο μιας λαμπρής ιστορίας,  το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου κερδίζει τις ξένες αγορές με εφόδια, τις  διεθνείς και εγχώριες βραβεύσεις, ταξιδεύει  σε πάνω από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο, προωθώντας την ελληνικότητα και την κουλτούρα της Λέσβου. Υπερηφανεύεται τόσο για το διπλό χρυσό στο διεθνή οργανισμό αποσταγμάτων World Spirits Award, με τον χαρακτηρισμό  «world class, extraordinary product» όσο και για το Platinum βραβείο στο διαγωνισμό των Αιωνόβιων brands (2016), για τα 120 και πλέον χρόνια παρουσίας του στην ελληνική αγορά.

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου προσκαλεί τους λάτρεις του ούζου να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του και να ζήσουν από κοντά μια μοναδική εμπειρία ξενάγησης για όλες τις αισθήσεις, παρακολουθώντας την ιεροτελεστία της απόσταξης στους 18 μικρούς χειροποίητους άμβυκες και παρατηρώντας την διαδικασίας της εμφιάλωσης, που γίνονται με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό και αυτοματοποίηση, επιτυγχάνοντας την  μέγιστη ασφάλεια και ποιότητα για τους καταναλωτές.   


Φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι από το Πλωμάρι  προοριζόμενο να ταξιδέψει την Ελλάδα στον κόσμο, παραδίδει μαθήματα ελληνικής γαστρονομίας, και κατακτά σημαντικές αγορές του εξωτερικού. To μεράκι και η προσήλωση στην παράδοση της απόσταξης, οδηγούν την  λαμπρή πορεία