Με μεγάλη επιτυχία η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση περιοχής «Χάλικες»-Εκλέχτηκε το πρώτο Τοπικό – Συνοικιακό Συμβούλιο της περιοχής

Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση περιοχής “Χάλικες (Κάτω, Μεσαίος, Άνω)”. 
     
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο Κάτω Χάλικα, η δεύτερη από τις 11 ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις των ευρύτερων συνοικιών της Μυτιλήνης, που αφορούσε στην περιοχή “Χάλικες (Κάτω, Μεσαίος, Άνω)”.          

Το παρόν έδωσαν, ο Πρεσβύτερος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου του Κάτω Χάλικα Πατέρας Γρηγόριος Πολύμιος, ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, τα μέλη του Συμβουλίου Προκόπης Σινάνης και Δέσποινα Διαμαντή, καθώς και κάτοικοι & επιχειρηματίες από τις 3 γειτονιές των Χαλίκων.  



Η λαϊκή Συνέλευση ξεκίνησε με σύντομες ομιλίες των μελών του προσωρινού Συμβουλίου Χρήστου Πουλέλλη και Μαριεντίνας Αθηναίου, καθώς και του Προέδρου της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνου Πίτσιου. Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παρευρισκομένων δημοτών, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό, εκτέθηκαν τα  βασικότερα τρέχοντα ζητήματα και τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τους περιοίκους και την εν γένει περιοχή.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τους δημότες, στα εξής θέματα:

Λειτουργία βιολογικού Χαλίκων.

Επιδιόρθωση πατωμένης Μεσαίου Χάλικα, με παραδοσιακά υλικά.

Σχάρες απορροής ομβρίων και στους 3 Χάλικες.

Τσιμεντόστρωση δρόμου Κάτω Χάλικα προς νεκροταφείο.

Λίμα του ποταμού Κάτω Χάλικα

Δημιουργία parking αυτοκινήτων.

Τοποθέτηση πινάκων ανακοινώσεων.

Ασφαλτόστρωση του μικρού χωμάτινου τμήματος, στη Ράχη Άνω Χάλικα.

Τοποθέτηση στεγασμένων στάσεων αστικών ΚΤΕΛ και περισσότερα δρομολόγια τα απογεύματα.

Τσιμεντόστρωση δρόμου, πλησίον “mini market Θαλασσέλλη”.

Ονοματοδοσία διαφόρων δρόμων, που δεν έχουν όνομα.

Τοποθέτηση απαγορευτικού “STOP”, στη διχάλα του παλαιού παγοποιείου και απαγορευτικό στάθμευσης μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο.

Διευθέτηση οδού Καμπά.

Μονοδρόμηση του διπλού δρόμου που οδηγεί από το Πνευματικό Κέντρο Κάτω Χάλικα, προς το Μεσαίο Χάλικα.          

Τοποθέτηση πεζοδρομίου επί της Βοστάνη (από το Φούρνο Γενιτσαριώτη μέχρι το Νοσοκομείο).

Τοποθέτηση κρουνών πυροσβεστικής και φωτιστικών σε διάφορα σημεία των Χαλίκων.

Η Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την εκλογή του νέου Τοπικού – Συνοικιακού Συμβουλίου της περιοχής “Χάλικες (Κάτω, Μεσαίος, Άνω)”, του οποίου ο ρόλος θα είναι, λειτουργώντας εντελώς αυτόνομα, να συγκεντρώνει, να καταγράφει και να ταξινομεί τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον κάθε δημότη και την κάθε γειτονιά, προτείνοντας τις βέλτιστες λύσεις τόσο προς τη Δημοτική Κοινότητα όσο και απευθείας προς τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες του Δήμου. Επιπλέον θα έχει τη δυνατότητα να εισηγείται νέες και καινοτόμες προτάσεις, σχετικά με τη βελτίωση – αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας της περιοχής, καθώς και την εν γένει ανάπτυξή της.    

Το νέο εννεαμελές τοπικό – συνοικιακό συμβούλιο της περιοχής “Χάλικες (Κάτω, Μεσαίος, Άνω)”, απαρτίζεται από τους ακόλουθους δημότες της περιοχής:   

Μαριεντίνα Αθηναίου (Άνω Χάλικας)
Γιάννης Αντωνίου (Μεσαίος Χάλικας)
Κοραλία Καπάνταη – Κυπριώτου (Κάτω Χάλικας)
Χρήστος Κουζούμης (Κάτω Χάλικας)
Αντώνης Νείρος (Άνω Χάλικας)
Χρήστος Πουλέλλης (Άνω Χάλικας)
Ευαγελία Ρέππα (Κάτω Χάλικας)
Θεόδωρος Σάμιος (Άνω Χάλικας)
Δήμητρα Ψύλλου (Μεσαίος Χάλικας)

Το νεοεκλεγέν συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάζει κατά τακτά διαστήματα, συνεδρίασε αμέσως μετά τη Συνέλευση και όρισε ένα τριμελές ευέλικτο Προεδρείο, προκειμένου να διαχειρίζεται τα γραφειοκρατικά θέματα, απαρτιζόμενο από τους Χρήστο Κουζούμη, Αντώνη Νείρο και Χρήστο Πουλέλλη.

Οι δημότες της ευρύτερης περιοχής, από τούδε και στο εξής μπορούν να απευθύνονται στα παραπάνω μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, για να καταθέτουν τα αιτήματα και τις προτάσεις τους.