Ερμόλαος Ματθαίου :«Δούλεψα στο νοσοκομείο και το ΙΚΑ της Μυτιλήνης απ' όπου κατάγομαι»

Σπούδασε βοηθός μικροβιολόγου, αλλά τον κέρδισε η υποκριτική. 

Η επιτυχία έχει έρθει;

«Αν λες επιτυχία ότι κάνω αυτό που μου αρέσει και είμαι καλά οικονομικά, ότι είναι καλά η ψυχούλα μου, μου γίνονται προτάσεις και   δουλεύω, ειδικά φέτος δύο πράγματα  πρώτης γραμμής, ναι, το θεωρώ επιτυχία. Ο κόσμος με σταματάει στο δρόμο και μου μιλάει με το μικρό μου όνομα. Με ^γνωρίζουν  καθαρά  από  τη χ   δουλειά μου, κι αυτό μου κάνει μεγάλη εντύπωση, γιατί συνήθως    σε    γνωρίζουν μέσα από την προβολή των ΜΜΕ. Αυτό είναι μια επιτυχία. Μου λέει ένας πιτσιρικάς 22 χρονών που με είχε δει στα «Σφηνάκια» πριν από χρόνια: «Μεγάλωσα με σένα», κι εγώ είπα: «Ποιος είμαι, ο Βουτσάς, ο Βέγγος;».. (Γέλια.) Επιτυχία είναι ότι κάνω αυτό που μου αρέσει με το δικό μου τρόπο. Είμαι της ομάδας, δεν είμαι ανταγωνιστικός. Δεν έχω τσακωθεί με κανέναν. Μέσα σε αυτό το επάγγελμα δεν χαλάστηκα, δεν έγινα κακός άνθρωπος, φθονερός»
 Βοηθάει αυτός ο χώρος;

«Ο χώρος είναι καλός, ανάλογα εσύ τι βγάζεις. Δεν είμαι κακοπροαίρετος, μπορεί να βλέπω κάποιον που να είναι ανταγωνιστικός με μένα κι αυτό το έχω ζήσει περισσότερο με άτομα της γενιάς μου, όχι με μεγαλύτερους ηθοποιούς. Το κακό το νικάς με καλό».



-Τι θες να σου φέρει η ζωή;

«Να είμαι υγιής και να   συνεχίσω  να .είμαι σ' αυτόν το χώρο. θα ήθελα να κάνω οικογένεια,   δεν   είμαι κατά,   δεν   είμαι μικρός,   είμαι   41 ετών,  αγαπώ τα παιδιά. Έχω μια ανιψιά 9 χρονών που είναι έρωτας, έχω τρελαθεί. Είναι κόρη της αδελφής μου, μένουν στη Μυτιλήνη, θέλω τη νέα χρονιά να πατάω στα πόδια μου, αν γίνεται, να αισθάνομαι πιο σίγουρος σε αυτόν το χώρο, να είμαι καλά στα μυαλά μου και να μου φέρει ό,τι καλύτερο. Έχω γράψει κι ένα βιβλίο. Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο που το πιστεύω και είμαι περήφανος που το έχω κάνει. Το έχω κάνει μόνος μου σε μια περίοδο που δεν είχα δουλειά, έτσι, δεν με πήρε από κάτω, είπα ότι πρέπει να είμαστε δημιουργικοί. Ο πρώτος εκδοτικός οίκος που χτύπησα την πόρτα μου άνοιξε. Λέγεται «Για το νόημα της ζωής καλά πάω;» και είναι από τις εκδόσεις «Το ανώνυμο βιβλίο». Κυκλοφορεί εδώ και δύο χρόνια και πηγαίνει καλά. Το πιο σημαντικό που έχω κάνει μέχρι στιγμή στη ζωή μου πιστεύω ότι είναι αυτό.

- Εξάσκησες ποτέ το επάγγελμα σου;

«Όχι. απλώς έκανα πρακτική. Δούλεψα στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, απ' όπου κατάγομαι όπως και στο ΙΚΑ. Ήθελα να τελειώσω, όπως και το στρατιωτικό, και μετά να ασχοληθώ με το «ψώνιο» μου την τρέλα μου. Από πιτσιρικάς είχα το μικρόβιο της υποκριτικής. Ό,τι μαθαίνεις καλό είναι, αλλά το «ψώνιο» μου ήταν το θέατρο και η υποκριτική» αποκάλυψε στο Λοιπόν ο Ερμόλαος Ματθαίου. 

Πηγή:  www.gossip-tv.gr