Εκλέχτηκε το πρώτο τοπικό – συνοικιακό Συμβούλιο των περιοχών “Αλυσίδας, Λαζαρέτου, Λαγκάδας και Καμάρες” Μυτιλήνης

Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση περιοχής “Αλυσίδα, Λαζαρέτο, Λαγκάδα, Καμάρες”.
        

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 στην αίθουσα συνεστιάσεων της εκκλησίας Ζωοδόχου Πηγής Λαγκάδας, η πρώτη από τις 11 ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις των ευρύτερων συνοικιών της Μυτιλήνης, που αφορούσε στην περιοχή “Αλυσίδα, Λαζαρέτο, Λαγκάδα, Καμάρες”, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό, προηγήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης.         

Τη βασιλόπιτα της Μυτιλήνης ευλόγησε ο πρεσβύτερος της εκκλησίας Ζωοδόχου Πηγής, πατέρας Καλλίνικος Αναγνώστου, ενώ το παρόν έδωσαν, εκτός του Προέδρου της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνου Πίτσιου και των μελών του Συμβουλίου Γιάννη Τσεκούρα, Ελένης Πετρέλλη και Δέσποινας Τζαννή, ο Δήμαρχος Σπύρος Γαληνός, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Αμπουλός, μέλη των προσωρινών συμβουλίων των άλλων 10 συνοικιών της Μυτιλήνης, καθώς και κάτοικοι & επιχειρηματίες από τις γειτονιές Αλυδίδα, Λαζαρέτο, Νιο Χωριό, Αραπίνικα, Λαγκάδα, Καμάρες. 

Η όμορφη τελετή κοπής της βασιλόπιτας ολοκληρώθηκε, με τα κομμάτια να διανέμονται στους εκπροσώπους της Εκκλησίας, της Δημοτικής Αρχής, της Δ/Κ Μυτιλήνης, όλων των συνοικιών της πόλης, των εθελοντικών ομάδων δημοτών και  αποδήμων που συμβάλλουν στην πραγματοποίηση πλείστων όσων διοργανώσεων εντός και εκτός Λέσβου, καθώς και σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια ακολούθησε η λαϊκή συνέλευση της ευρύτερης περιοχής, κατά τη διάρκεια της οποίας εκτέθηκαν τα βασικότερα τρέχοντα ζητήματα και τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν τους περιοίκους, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες στο γνωστό θέμα των οχλήσεων που θα προκληθούν από την επικείμενη έναρξη του έργου της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. “Αγωγός ομβρίων ρέματος Λαγκάδας πόλης Μυτιλήνης”.

Η Συνέλευση ολοκληρώθηκε με την εκλογή του νέου Τοπικού – Συνοικιακού Συμβουλίου της περιοχής “Αλυσίδα, Λαζαρέτο, Λαγκάδα, Καμάρες”, του οποίου ο ρόλος θα είναι, λειτουργώντας εντελώς αυτόνομα, να συγκεντρώνει, να καταγράφει και να ταξινομεί τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον κάθε δημότη και την κάθε γειτονιά, προτείνοντας τις βέλτιστες λύσεις τόσο προς τη Δημοτική Κοινότητα όσο και απευθείας προς τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες του Δήμου. Επιπλέον θα έχει τη δυνατότητα να εισηγείται νέες και καινοτόμες προτάσεις, σχετικά με τη βελτίωση – αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας της περιοχής, καθώς και την εν γένει ανάπτυξή της.    

Το νέο τοπικό – συνοικιακό συμβούλιο της περιοχής “Αλυσίδα, Λαζαρέτο, Λαγκάδα, Καμάρες”, απαρτίζεται από τους ακόλουθους δημότες της περιοχής:   

Δήμητρα – Έλενα Αμπατζή
Περικλής Αντωνίου
Μανώλης Ευσταθίου
Άννα Βλάχου – Θεοφιλίδου
Ελένη Γογγολίδη
Ελευθερία Καράλη – Αραπαντώνη
Γιώργος Λυμπερτός
Μάχη Μανδαμαδιώτου – Κιτινή
Βασίλης Σαλάνης

Εκπρόσωπος της Δ/Κ Μυτιλήνης στο εν λόγω τοπικό συμβούλιο, θα είναι η  Δέσποινα Τζαννή.

Τις επόμενες ημέρες το νέο Συμβούλιο, θα συγκροτηθεί σε Σώμα και θα συνεδριάζει κατά τακτά διαστήματα, ενώ οι δημότες της ευρύτερης περιοχής, μπορούν να απευθύνονται στα μέλη του για να καταθέτουν τα αιτήματά τους.


Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τις επόμενες λαϊκές συνελεύσεις των άλλων 10 περιοχών της Μυτιλήνης.