Κυριακή 21/01: Το απόλυτο ντέρμπι κορυφής και τίτλου στην Αγιασο για την 17η αγωνιστική της Α΄ΕΠΣ Λέσβου

Το σπουδαίο ντέρμπι κορυφής που δεν αποκλείεται να αποδειχτεί στο τέλος και τίτλου, δεσπόζει την Κυριακή στο πρόγραμμα της Α’ Τοπικής.


Οι δυο ομάδες που μέχρι πρότινος συγκατοικούσαν στην πρώτη θέση αναμετρώνται και θέλουν την νίκη η καθεμία για δικούς της λόγους. Ο Όλυμπος μετά την ήττα από τον Μεσότοπο έχασε έδαφος, είναι στο -3 πλέον και αν χάσει και πάλι τότε μάλλον θα πρέπει να αποχαιρετήσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, ενώ θα δυσκολέψει ακόμα και η δεύτερη. Από την άλλη ο Αίγειρος σε περίπτωση ήττας δεν θα καταστραφεί, αλλά μια νίκη του θα τον μετατρέψει αυτομάτως σε μεγάλο φαβορί για την πρωτιά.

Το ντέρμπι ενδιαφέρει άμεσα φυσικά τον Αιγέα, ο οποίος βρίσκεται στο -2 από τον Αίγειρο και ακόμη και με ισοπαλία μπορεί να τον πιάσει στην κορυφή. Για να το πετύχει βέβαια αυτό θα πρέπει να περάσει από την Μόρια και τον σκληροτράχηλο Κεραυνό. Ντέρμπι έχουμε και στην Καλλονή, εκεί όπου ο Ατρόμητος επιβαρυμένος από τον προχθεσινό ημιτελικό Κυπέλλου, αλλά με καλή ψυχολογία, θα υποδεχτεί την Αναγέννηση, θέλοντας να επιστρέψει στις νίκες μετά από δυο συνεχόμενες ήττες. Στα Παράκοιλα ο Αετός θέλει τρίποντο τετράδας, αλλά ο Ανδρονικάς «καίγεται» να επιστρέψει στις νίκες έχοντας χάσει έδαφος. Σκληρή μάχη θα γίνει στην Πέτρα, εκεί όπου ο Αχιλλέας παίζει τα ρέστα του απέναντι στον καταπονημένο Μεσότοπο, ενώ στον Πολιχνίτο οι γηπεδούχοι έχουν ένα ελαφρύ  προβάδισμα υποδεχόμενοι τον Αλκιβιάδη. Τέλος, «τελικός» είναι για τον Οδυσσέα Ελύτη η εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Αρίωνα Μ.

Συνοπτικά:

Α’ Τοπική

Κυριακή 21 Ιανουαρίου

Αχιλλέας – Μεσότοπος
Ανδρονικάς – Αετός
Πολιχνίτος – Αλκιβιάδης
Όλυμπος – Αίγειρος
Κεραυνός – Αιγέας
Ατρόμητος – Αναγέννηση
Οδυσσέας Ελύτης – Αρίων Μ.


Πηγή ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ | Σ. ΤΣΙΝΤΩΤΑΣ