Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του «Λεσβιακό Ημερολόγιο 2018» στην Λέσχη Αγίας Παρασκευής «Η Ομόνοια»

Την Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018, στην αίθουσα του ιστορικού σωματείου Λέσχη Αγίας Παρασκευής «Η Ομόνοια» παρουσιάστηκε το «Λεσβιακό Ημερολόγιο 2018. Γράμματα. Τέχνες. Πολιτισμός» του Παναγιώτη Σκορδά. (Εκδόσεις «Μύθος»).


Την εμπεριστατωμένη και πολύ κατατοπιστική παρουσίαση του τόμου έκανε η φιλόλογος του 1ου Γυμνασίου Μυτιλήνης κα Στρατούλα Τσαμπή. Η ομιλήτρια αναφέρθηκε  αρχικά στη μεθοδική και αδιάκοπη προσπάθεια του Παναγιώτη Σκορδά να συνεχιστεί η παράδοση των Λεσβιακών Ημερολογίων στο νησί μας και στη μεγάλη  αξία αυτών των εκδόσεων που φιλοξενούν στις σελίδες τους πλουσιότατο, πρωτότυπο, ποικίλο  και σπουδαίο υλικό για τον πολιτισμό της Λέσβου.

Στη συνέχεια περιδιάβηκε όλες τις εργασίες του τόμου, δίνοντας περιληπτικά το περιεχόμενό τους και στάθηκε ιδιαίτερα στο πολυσέλιδο αφιέρωμα στην καταξιωμένη διεθνώς Αγιαπαρασκευώτισσα  εικαστικό Μαρία Καλλιπολίτου, διαβάζοντας σχετικά αποσπάσματα από τη μελέτη της πανεπιστημιακού Δώρας Μαρκάτου.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η ίδια η Μαρία Καλλιπολίτη, η οποία είναι και πρόεδρος του σωματείου Λέσχη Αγίας Παρασκευής «Η Ομόνοια», η οποία ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της έκδοσης και της εκδήλωσης και επισήμανε την υψηλότατη ερευνητική και εκτυπωτική ποιότητα του τόμου.

Ο υπεύθυνος και επιμελητής του Λεσβιακού Ημερολογίου Παναγιώτης Σκορδάς σε σύντομη παρέμβασή του σημείωσε ότι τα Ημερολόγια είναι μια συμβολή στην γνώση του πολυδιάστατου πολιτισμού του πανέμορφου νησιού μας.


Η εκδήλωση έκλεισε με τον Άγγελο Μουζάλα εκ μέρους των εκδόσεων «Μύθος» να ευχαριστεί τους χορηγούς για την υποστήριξη της πολυδάπανης έκδοσης και έδωσε πληροφορίες για τα βιβλία που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2018.