Μόνο 2 από τις 153 παιδικές χαρές του Δήμου Λέσβου είναι νόμιμες-Αγώνας δρόμου για να αδειοδοτηθούν οι περισσότερες

Με υψηλούς στόχους για το 2018, κινείται ο Δήμος Λέσβου και η Τεχνική Υπηρεσία σχετικά με τις δημοπρατήσεις των παιδικών χαρών.

Συνολικά σε όλο το Δήμο Λέσβου, υπάρχουν 153 παιδικές χαρές, από τις οποίες μόνο 2 διαθέτουν πιστοποιητικό καταλληλότητας και αδειοδοτήσεις: η παιδική χαρά στο Μύλο της Θερμής και αυτή στο Πάρκο Καραπαναγιώτη.

Σε κανέναν σχεδόν δήμο της χώρας, δεν υπάρχουν αδειοδοτημένες παιδικές χαρές, παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις. Οι περισσότεροι ΟΤΑ, βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με το Δήμο Λέσβου και αναζητούν τρόπους χρηματοδότησης για την αποκατάστασή τους, ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές.



Αναφερόμενος στο θέμα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Κατσαρός επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί περίπου 20-25 μελέτες για παιδικές χαρές σε όλη τη Λέσβο και το επόμενο διάστημα θα γίνει προσπάθεια για να δημοπρατηθούν.

«Την Πέμπτη πραγματοποιήσαμε σύσκεψη με τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών. Συζητήσαμε το θέμα της προετοιμασίας που έχει γίνει στον τομέα. Ενημερώθηκα ότι αυτή τη στιγμή, είναι έτοιμες περίπου 25 μελέτες, τις οποίες μπορούμε να προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα.

Ο στόχος των 20-25 δημοπρατήσεων είναι πολύ φιλόδοξος και πιθανόν να μην τον επιτύχουμε σε όλο το εύρος του. Θα εργαστούμε, όμως, σκληρά, προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο τρόπος που θα γίνει η αρχική κατανομή των παιδικών χαρών που θα επισκευαστούν, θα είναι δύο παιδικές χαρές περίπου σε κάθε Δημοτική Ενότητα της Λέσβου. Θα επιλέξουμε τις πιο κεντρικές παιδικές χαρές στα χωριά μας και στις Δημοτικές Ενότητες και θα επισκευάσουμε αυτές σε πρώτη φάση.   

Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης Μ.Χ