Χ. Καλογήρου: Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες επιχειρήσεις από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου στην Λέσβο

Αίτημα της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης 


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου απέστειλε αίτημα προς τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση, προκειμένου να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την αποζημίωση των πληγεισών από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017 επιχειρήσεων στη Λέσβο.

Ακολουθεί η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ο σεισμός της 12ης Ιουνίου 2017  στη Λέσβο μεταξύ των άλλων καταστροφών προκάλεσε ζημιές σε επιχειρήσεις που αποτιμήθηκαν σε 236.751,74 ευρώ. Οι ζημιές αυτές αφορούν 35 επιχειρήσεις και 15 αγροτικά – επαγγελματικά οχήματα. Έχουν ήδη αποσταλεί από 23-10-2017 με το υπ. αριθ. έγγραφο του Αυτοτελούς Τμήματος ΠΑΜ-ΠΣΕΑ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Φ. ΠΟΛ.ΠΡ/265 αναλυτικοί πίνακες καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών.

Με το υπ. αριθ. 3802/12-01-2018 έγγραφο της Διεύθυνσης Βιομηχανικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, γνωστοποιήθηκε αρμοδίως η αδυναμία καταβολής των εν λόγω επιχορηγήσεων.

Κατόπιν των ανωτέρω εκτιμούμε ότι η μόνη εφικτή λύση για την αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων του σεισμού της 12ης Ιουνίου 2017 στη Λέσβο, είναι η ανάληψη σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας (τροποποίηση του αρθ. 36 του Ν. 2459/1997).

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Είναι γνωστά τα τεράστια προβλήματα που συσσωρεύονται από πολλούς δυστυχώς εξωγενείς παράγοντες, αλλά κυρίως από τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού της 12ης Ιουνίου 2017 και τα προβλήματα αυτά απαιτούν άμεση αντιμετώπιση με την προσπάθεια όλων μας για την υπέρβαση τυχόν θεσμικών ή γραφειοκρατικών εμποδίων.

Στη διάθεσή σας πάντα.        

                                                                              Με εκτίμηση,
                    Χριστιάνα Δ. Καλογήρου

                   Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου»