Τα πρώτα χιόνια στην Λέσβο- Στα λευκά ο Όλυμπος Αγιάσου (vid)

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Το πρώτο χιόνι για φέτος στο βουνό δεν είναι κάτι ασυνήθιστο τέτοια εποχή, αφού τέτοια περίοδο έχει χιονίσει και πολύ χαμηλότερα στο βουνό, ωστόσο, αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο χαμηλές οι θερμοκρασίες για να έχουμε και πιο χαμηλά χιονοπτώσεις


Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν Τρίτη 19/12 στις κορυφές του Ολύμπου Αγιασου, καθώς η θερμοκρασία σημείωσε πτώση και έτσι στα μεγάλα υψόμετρα πάνω από τα 900 μέτρα είχαμε χιονοπτώσεις. 

Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο χαμηλές οι θερμοκρασίες για να έχουμε και πιο χαμηλά χιονοπτώσεις. 

Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό της Λέσβου. Δεσπόζει στο νότιο τμήμα του νησιού και προσφέρει στον επισκέπτη ένα απ’ τα πιο όμορφα τοπία της λεσβιακής φύσης.




Δείτε το βίντεο που ανάρτησε το Kalloninews.gr από το χιόνι που έπεσε στο βουνό.



Ο καιρός

Τώρα σύμφωνα με τις τελευταίες μετερεολογικες προγνώσεις σταδιακή επιδείνωση του καιρού θα εχουμε στις νοτιότερες περιοχές της χωράς την Πέμπτη, με πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα ορεινά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νοτιά πελάγη 7 με 8 μποφόρ, με ενίσχυση τη νύχτα στα Κύθηρα στα 9 και πιθανόν 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ στα ηπειρωτικά θα εμφανιστεί κατά τόπους παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Τώρα για τις μέρες των Χριστουγέννων τα τωρινά στοιχεία δείχνουν ως τάση, ότι θα έχουμε βροχές και χιόνια στα ορεινά του νησιού, ενισχυμένους Βοριάδες και τσουχτερό κρύο.

Αργότερα θα έχουμε αναλυτική περιοχικη πρόγνωση του καιρού για την Λέσβο έως 26/12