Τα «μαύρα» Χριστούγεννα στην Καλλονή.. και στα χωριά της Λέσβου (vid)

Πολύς ντόρος απο ομόλογα ΜΜΕ, εφημερίδες και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ξεκινήσει απο χθες(08.12) για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο το οποίο έστησε ο δήμος στην πλατεία Σαπφούς στην Μυτιλήνη.

Τα σχόλια ποικίλουν και ομολογούμε πως πολλά απο αυτά έχουν αρκετή δόση χιούμορ και αλλα κατακεραυνώνουν αυτή την επιλογή, με τα σχόλια στο σύνολο τους να είναι αρνητικά.

Φυσικά, ο κάθε άνθρωπος έχει την προσωπική του άποψη, ο δήμος κάνοντας αυτή την επιλογή είχε την δική του, δημιουργώντας έναν μανδύα σχολίων γύρω απο το γαλανόλευκο δέντρο.



Ωστόσο, εμείς εδώ στην κεντρική Λέσβο, παρακολουθούμε τα όσα ωραία γίνονται στην χώρα και απορούμε. Νιώθουμε οτι είμαστε ξεχασμένοι ή οτι δεν υπάρχουμε. Τόσο αυτοί που γράφουν όσο κι εκείνοι που απαντούν, νομίζουν πως υπάρχει μόνο Μυτιλήνη και τίποτε άλλο.

Κατακρίνουν και επικρίνουν το δέντρο, καθώς επίσης και το μεγάλο του κόστος, και ούτε λόγος για την κεντρική Λέσβο, στην οποία δεν έχει ανάψει ούτε λαμπάκι. Δεν έχει στολιστεί ούτε θάμνος μόλις 2 εβδομάδες πριν απο τα Χριστούγεννα.

Ξέρετε, το στόλισμα είναι καθαρά ψυχολογικός παράγοντας για την τόνωση της οικονομίας της τοπικής αγοράς. Εφόσον η ψυχολογία απο τα τόσα που μας ταλανίζουν δεν είναι η καλύτερη δυνατή, καλό θα ήταν να γίνονται προσπάθειες τόνωσης αυτής.

Εκτός απο το δέντρο όμως,το οποίο στοίχισε σύμφωνα με τα όσα παρουσιάζει το lesvospost.com 6.000 ευρώ παρακαλώ, και πέραν την πλατείας Σαπφούς η οποία θα "ντυθεί" ολοκληρωτικά με Χριστουγεννιάτικα, κάναμε μια βόλτα στην προκυμαία και στους γύρω δρόμους της Μυτιλήνης.
Όλοι οι στύλοι της ΔΕΗ στολισμένοι, σε κάθε δρόμο με διαφορετικό στολισμό και διαρρύθμιση. Αλλού μπλέ, αλλού πορτοκαλί κι αλλού λευκά.

Στη συνέχεια πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για την Καλλονή. όλα κλειστά, όλα σκοτεινά, μαύρα κι άραχνα. Μας έπιασε ψυχοπλάκωμα.

Στην Καλλονή κύριοι, τον νούμερο ένα κόμβο του νησιού που την διασχίζουν καθημερινά χιλιάδες αμάξια για την μετακίνηση τους στο νησί.

Ξέρουμε, πως στην πλειοψηφία τους, τα αμάξια περνάν και δεν σταματούν στην Καλλονή για να παν στον προορισμό. Ωστόσο, ένα στολισμένο μέρος, φωτισμένο, θα κάνει στον άλλο την διάθεση να σταματήσει και να αφήσει μερικά χρήματα, ίσως επειδή έτσι του γύρισε η ψυχολογία.



Ένα μέρος σκοτεινό όμως, τι προσφέρει;

Ξέρουμε, σε μερικές μέρες θα ανάψουν οι σχηματισμένες λάμπες που κρέμονται πάνω από την πλατεία σε 3 σημεία (απο το 2006) θα τοποθετηθούν και 3 φωτεινές στολισμένες γιρλάντες απο το 2010 και όλα στολίστηκαν. Ενώ την ίδια ώρα, στην Μυτιλήνη, γίνεται ντόρος για ένα δέντρο κόστους 6.000 ευρώ.

Ας αναλογιστούμε λοιπόν για ακόμη μια φορά, την αξία μας στα μάτια του ενιαίο δήμου, ο οποίος ξεκάθαρα δίνει την πλειοψηφία την δυνατοτήτων του στην Μυτιλήνη και κάποια ξεροκόμματα στο υπόλοιπο νησί.

Υ.Γ. Εμείς βλέπετε, γνωρίζοντας πολιτισμό δεν θέλουμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, θέλουμε πολύ απλά να αποκτήσουμε κι εμείς μια.

Πηγή kalloninews.gr