Mydesigndrops: Δώστε στο σαλόνι σας τη φροντίδα που του αξίζει

Το σαλόνι μας είναι ο σημαντικότερος χώρος του σπιτιού, εκεί όπου περνάμε τις περισσότερες ώρες του ελεύθερου χρόνου μας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.


Εκεί χαλαρώνουμε και εκεί κάνουμε αυτό που μας ευχαριστεί, είτε αυτό είναι το να διαβάσουμε ένα βιβλίο είτε να δούμε μία ταινία. Γι’ αυτό άλλωστε, το σαλόνι μας θέλει ιδιαίτερη φροντίδα.

Οι ώρες που περνάμε σε αυτό μπορούν να μας κάνουν να το βαρεθούμε ή να του προκαλέσουν φθορές.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν εύκολες και οικονομικές λύσεις, ώστε να πετύχουμε και τα δύο: από τη μία να προστατεύσουμε τα έπιπλα του σαλονιού μας από την καθημερινή χρήση και από την άλλη να ανανεώσουμε το χώρο δίνοντάς του την αύρα που θέλουμε κάθε φορά.

Ριχτάρια και κουβέρτες

Τα ριχτάρια στον καναπέ και τις πολυθρόνες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να καλύψουμε την      επιφάνεια   αυτών των πολύτιμων επίπλων και ταυτόχρονα να δώσουμε χρώμα και ζεστασιά στο  χώρο. Ανάλογα   με  τα γούστα μας και το στυλ του σαλονιού, τα ριχτάρια θα μας βοηθήσουν να  αισθανθούμε άνετα   πάνω στον καναπέ χωρίς να φοβόμαστε μήπως λερώσουμε ή χαλάσουμε  το δέρμα ή το ύφασμά του,   αλλά και θα τον κάνουν μεμιάς να μοιάζει καινούριος. Οι κουβέρτες  καναπέ λειτουργούν με τον ίδιο   ακριβώς τρόπο, έχοντας το επιπλέον προτέρημα ότι είναι  μαλακές   και μας κάνουν να μη θέλουμε να   το  κουνήσουμε βήμα από τη θαλπωρή που  μας προσφέρουν.


Διακοσμητικά μαξιλάρια

Τα διακοσμητικά μαξιλάρια έχουν το καλό ότι χαρακτηρίζονται από ευελιξία, αφού μπορούν να τοποθετηθούν  οπουδήποτε και να αλλάξουν αμέσως τη συνολική εικόνα του σαλονιού. Στον καναπέ, την πολυθρόνα αλλά ακόμα  και στο πάτωμα γύρω από το χαμηλό coffee table, θα γεμίσουν με χρώμα το δωμάτιο αλλά θα κάνουν και πιο  αναπαυτική την επιφάνεια, στην οποία καθόμαστε. Μάλιστα, πολλά μαξιλάρια διαθέτουν μαξιλαροθήκες, ακριβώς  όπως τα μαξιλάρια κρεβατιού, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πλυσίματος χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Χαλιά

Δεν υπάρχει πιο αποτελεσματικός τρόπος να ζεστάνουμε το σαλόνι μας, κυριολεκτικά και    μεταφορικά,   από τα χαλιά. Το δάπεδο παύει να είναι κρύο και ψυχρό, αλλά αποκτάει στο στυλ που εμείς θέλουμε ανάλογα με το χρώμα, το μέγεθος, το σχέδιο και την υφή του χαλιού που θα   επιλέξουμε. Ένα σαλόνι χωρίς χαλιά δείχνει αφρόντιστο το χειμώνα και το πάτωμα στέκει γυμνό   και απόμακρο. Με μία κίνηση,   όμως, όλη η εικόνα μπορεί να αλλάξει κι εμείς να περιμένουμε πώς και πώς όλη την εβδομάδα το πρωινό  του Σαββάτου, όταν θα ξαπλώσουμε πάνω στο χαλί δίπλα στο τζάκι πίνοντας ζεστό καφέ και διαβάζοντας  το αγαπημένο μας βιβλίο.

Κουρτίνες

Όσο όμορφα και αν έχουμε επιπλώσει και διακοσμήσει το σαλόνι μας, αν δεν έχουμε ντύσει τα παράθυρα με ταιριαστές κουρτίνες, το αποτέλεσμα θα μοιάζει φτωχό. Οι κουρτίνες έχουν μία πολύ έντονη δυναμική στην αύρα του δωματίου, ενώ παίζουν ρόλο και στο πώς διαχέεται το φως. Μοντέρνες ή κλασικές, σε απαλά ή πιο έντονα χρώματα, οι κουρτίνες θα μετατρέψουν τα άψυχα τζάμια και κουφώματα σε μια όμορφη πηγή φωτός και ήλιου που θα γλυκαίνει το σαλόνι μας.