Τα διαφορετικά Χριστούγεννα του μικρού Άγγελου από την Μυτιλήνη… στο Ογκολογικό του Παίδων στην Αθήνα

Τα Χριστούγεννα είναι  η καλύτερη εποχή  για τα παιδιά που κάθε χρόνο τα περιμένουν πως και πως για να ζήσουν την μαγεία τους.


Στολισμένα σπίτια, παιχνίδια, οικογενειακές όμορφες στιγμές και η μαγεία των Χριστουγέννων να αγγίζει όλους μικρούς και μεγάλους. Υπάρχουν όμως και παιδιά που δεν μπορούν να χαρούν τις μέρες αυτές. Παιδιά που δεν έχουν στολίσει δέντρο, που δεν μπορούν να πάνε να παίξουν με τους φίλους τους, που δεν θα πάνε να πούνε τα κάλαντα. Ένα από αυτά είναι ο δικός μας, ο μικρός Άγγελος. Η ιστορία του λίγο πολύ γνωστή.

Ο Άγγελος που νοσηλεύεται από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και σήμερα στο Ογκολογικό του Παίδων θα περάσει τα πρώτα του Χριστούγεννα, μακριά από φίλους και συγγενείς. Βρίσκεται εδώ και δέκα μήνες μακριά τους και κανείς δεν ξέρει πότε θα επιστρέψει. Για αυτόν φέτος όλα θα είναι διαφορετικά. Μπορεί ο Άγ. Βασίλης να τον επισκέφτηκε προχθές στο νοσοκομείο, αλλά ξέρει και ο ίδιος πως δεν μπορεί να τον ξεγελάσει. 



Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεγελάσει ένα μικρό παιδί που βιώνει εδώ και μερικούς μήνες την πιο σκληρή πλευρά της ζωής… Το τραγικό στην ιστορία είναι πως ο μικρός δεν έχει τους τελευταίους μήνες ούτε τον πατέρα του κοντά, αφού μπήκε στο χειρουργείο για επέμβαση, παραμένοντας τους τελευταίους 5 μήνες κλινήρης στο Ιπποκράτειο.

Μέσα σε όλα αυτά, η οικογένεια έχει να αντιμετωπίσει και την δύσκολη οικονομική κατάσταση. Το μοναδικό έσοδο των τελευταίων μηνών τα επιδόματα ανεργίας των δυο γονέων  τελείωσαν, και η μοναδική πηγή πλέον είναι η βοήθεια από συγγενείς και κάποιους φίλους. Οι γονείς του Άγγελου παρά την ψυχολογική και οικονομική κατάρρευση προσπαθούν και παλεύουν καθημερινά για να μείνουν όρθιοι και να στηρίξουν τον γιό τους. Αυτές τις Άγιες ημέρες που έρχονται, ο Άγγελος έχει  πολύ μεγαλύτερη ανάγκη από αγάπη και φροντίδα. Έχει ανάγκη να νιώσει πως δεν είναι μόνος και πως όλοι εμείς εδώ πίσω στο νησί, νοιαζόμαστε και τον περιμένουμε να γυρίσει γερός και δυνατός, ευχόμενοι αυτά να είναι τα  πρώτα και τα τελευταία του Χριστούγεννα μακριά από τους φίλους του.

Ας κάνουμε φέτος μια μεγάλη αγκαλιά για τον μικρό Άγγελο στηρίζοντας την οικογένεια του.

Όποιος θέλει και μπορεί να στηρίξει ακόμη και με ένα συμβολικό ποσό, ο λογαριασμός της οικογένειας είναι:  GR8001713550006355010571272 ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΛΙΑΜΠΟΥΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ  και το τηλέφωνο για επικοινωνία το 6988973123.

Φέτος τα Χριστούγεννα ας κάνουμε ένα δώρο ζωής στον εαυτό μας… Ας γίνουμε περισσότερο άνθρωποι…