Περιοδεία στην Λέσβο από τον Βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρο Τασσο

Στην αγορά της Μυτιλήνης περιόδευσε το πρωί του Σαββάτου κλιμάκιο στελεχών και μελών της Τομεακής Οργάνωσης Λέσβου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με επικεφαλής τον Σταύρο Τάσσο, βουλευτή Λέσβου.


Κατά την περιοδεία έγινε εξόρμηση με το κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη, και στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς.

Οι περισσότεροι καταστηματάρχες, με τους οποίους μίλησε ο Στ. Τάσσος, αναφέρθηκαν στην επαπειλούμενη κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ και τις τραγικές συνέπειες που θα έχει και σε αυτούς αλλά και στους καταναλωτές.

Ο Στ. Τάσσος τόνισε ότι ο μειωμένος συντελεστής του ΦΠΑ είναι κατάκτηση της πάλης των νησιωτών εδώ και πολλά χρόνια και δεν πρέπει να συνδέεται με το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, όπως γίνεται από το Δήμο και άλλους φορείς του νησιού.

Πρέπει να συνδέεται με την πάλη για την κατάργηση της γενικότερης φοροληστείας που έχει εξαθλιώσει τα λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς αγρότες. Και πρέπει να απαιτηθεί να φορολογηθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των εφοπλιστών και όσων εκμεταλλεύονται των ιδρώτα των εργαζόμενων για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει το ΚΚΕ μέσα στη Βουλή και ζητά, με ερωτήσεις που κατέθεσε, να μην καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά, αλλά και τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον ευρωβουλευτή του Κόμματος Σωτήρη Ζαριανόπουλο ο οποίος, καταγγέλλει με Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την απαράδεκτη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, που προωθούν ΕΕ και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Επίσης το απόγευμα του Σαββάτου ο Σταύρος Τάσσος, με μέλη της ΚΟΒ Γέρας, περιόδευσαν στα χωριά Μεσαγρό, Σκόπελο, Παπάδο και Παλαιόκηπο.  


Πηγή www.902.gr