Πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου προσπάθησε να σπάσει την απεργιακή περιφρούρηση του Εργατικού Κέντρου

Δελτίο τύπου απεργίας 14 Δεκεμβρίου


Από νωρίς το πρωί σήμερα Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, ημέρα πανεργατικής απεργίας, μέλη της διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου μαζί με τα ταξικά του σωματεία, πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Έκπληξη και οργή προκάλεσε η αντίδραση πρωτοκλασάτου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ εδώ στην Λέσβο, ο οποίος προσπάθησε με ορμή να σπάσει την απεργιακή περιφρούρηση, διαλαλώντας μάλιστα αργότερα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας. Είχε το θράσος να αναφερθεί στους σεισμόπληκτους της Βρίσας, την στιγμή που η κυβέρνηση του αδιαφορεί επιδεκτικά για τα πραγματικά προβλήματα των σεισμόπληκτων. Η κίνηση αυτή δείχνει ξεκάθαρα ποια είναι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του.

Με το κάλεσμα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου πλήθος κόσμου κατέκλυσε στις 11 το πρωί την Πλατεία Σαπφούς.

Χαιρετισμό από το ΜΑΣ απηύθυνε ο Βασίλης Οικονόμου, από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ο Βασίλης Γιαννέλης, από τον σύλλογο Επαγγελματοβιοτεχνών Λέσβου ο Νίκος Μπουλμπούλης, από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου ο Στρατής Κόμβος. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον γενικό γραμματέα του Εργατικού Κέντρου, Χαράλαμπο Ντινενή.

Ακολούθησε πορεία μέσα από την κεντρική αγορά της πόλης, βροντοφωνάζοντας συνθήματα όπως, «της εργατιάς δικαίωμα είναι η απεργία, δεν την παραδίδουμε στην εργοδοσία»
«χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» και άλλα.


Η Πορεία κατέληξε στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής όπου ο πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν μαχητικά για τους αγώνες που θα έρθουν.