Δήμαρχος Λέσβου για ΦΠΑ: «Τα ισοδύναμα μέτρα που θα εφαρμοστούν δεν επαρκούν για να αντισταθμίσουν την τεράστια ζημιά που θα προκληθεί»

Σχετικά με της ανακοίνωσης για την παράταση αύξησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ο Δήμαρχος Λέσβου δήλωσε τα παρακάτω :


«Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ είναι ένα κεκτημένο ετών όλων των νησιών για την ανακούφιση των τοπικών κοινωνιών από το αυξημένο κόστος της νησιωτικότητας. Δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα αντισταθμιστικό μέτρο για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών και για την ανθρωπιά των νησιωτών, όπως δείχνει η παράτασή εφαρμογής του μέτρου μόνο για τα 5 νησιά.


Τα πολύ μικρά ακριτικά  νησιά, των οποίων οι κάτοικοι φυλούν Θερμοπύλες και επιτελούν εθνικό έργο, αντί να απαλλαχθούν πλήρως από το ΦΠΑ, όπως θα έπρεπε, είναι από τα πρώτα που πλήττονται άμεσα και βάναυσα. Το κεκτημένο των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ πρέπει να διατηρηθεί ως έχει σε όλα τα νησιά. Τα ισοδύναμα μέτρα που θα εφαρμοστούν δεν επαρκούν για να αντισταθμίσουν την τεράστια ζημιά που θα προκληθεί.»