Σκληρή ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου κατά Παλλη, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τοπικά στελέχη της Κυβέρνησης-«Καταστρέφουν τα νησιά μας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Χωρίς ίχνος ντροπής η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ΑΝ.ΕΛ. «αδειάζει»  το ένα μετά το άλλο τα νησιά του Αιγαίου. Στον κολοφώνα της πολιτικής του δόξας  ο κ. Τσίπρας θέλησε να «διαπραγματευτεί» τους χαμηλούς συντελεστές Φ.Π.Α. των νησιών του Αιγαίου, με παταγώδη, όπως κάθε φορά, αποτυχία!

Ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε λέει το μεταναστευτικό «πέτυχε» εξάμηνη παράταση και άφησε άφωνους τους κατοίκους των νησιών αυτών με μια τέτοια «επιτυχία»!!! Άλλωστε μετά από 6 μήνες στα νησιά μας θα έχει λυθεί και το μεταναστευτικό (!) . Μα πόσο τελικά υποτιμούν την νοημοσύνη των νησιωτών;

Πρώτα  Άη Στράτης και Λήμνος και θα ακολουθήσουν Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως και Λέρος. Η κυβέρνηση της αυτοαποκαλούμενης αριστεράς πυροβολεί δίχως έλεος του κατοίκους των ακριτικών αυτών νησιών, που προσπαθούν καθημερινά να χτίσουν τη ζωή τους πάνω στα χαλάσματα που η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ΑΝ.ΕΛ. δημιουργεί.

Η σιωπή της δράσης του βουλευτή Λέσβου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Πάλλη, σπάει κόκκαλα. Κάθεται και παρακολουθεί αμέτοχος να καταστρέφεται ο τόπος του.  Πότε επιτέλους θα πάρει θέση; Όχι μόνο εκείνος αλλά και τα τοπικά στελέχη της κυβέρνησης, που τους έχει βολέψει η «χειμερία νάρκη».

Σε αντιστάθμισμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα «θα» εφαρμόσει μεταφορικό ισοδύναμο. Ας μην γελιέται κανείς! Το μεταφορικό ισοδύναμο αποτελεί άλλη μια υπόσχεση, άλλο ένα άπιαστο όνειρο για τους νησιώτες!
Το έκτακτο κοινωνικό αντιστάθμισμα για τους κατοίκους της Λήμνου δεν είναι τίποτα άλλο από ψίχουλα «αγάπης», από τους γεμάτους με «Χριστουγεννιάτικο πνεύμα», κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο....

Η τροπολογία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν είναι κάτι άλλο παρά ημίμετρο, γιατί δεν καλύπτει τους Νομούς παρά μόνο 5 νησιά μέχρι τις 30.6.2018. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιάννης Βρούτσης, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Μάνος Κόνσολας, Νότης Μηταράκης και Χρήστος  Μπουκώρος έχουν ζητήσει με τροπολογία την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στους νομούς σύμφωνα με την ρήτρα νησιωτικότητας.  

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα πρέπει επιτέλους να πάψει να κοροϊδεύει τους νησιώτες και να αναλάβει τις ευθύνες της!
           
Πρόεδρος
ΝΟ.Δ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ

Στρατής Καραγεωργίου