Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης η πρώτη φάση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Μουσικό Κλειδί»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης η πρώτη φάση  του  Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Μουσικό Κλειδί»


Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Αριστείδη Καλάργαλη,  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης  «Γιάννης και Αριστείδης  Δελής» η πρώτη φάση  του  Εκπαιδευτικού  Προγράμματος  «Μουσικό Κλειδί», με την οργανωτική φροντίδα της Περιφερειακής  Διεύθυνσης  Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και του  Διεθνούς  Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου.  Εισαγωγικά η κα Δέσποινα Βαράκη, εκ μέρους του Διεθνούς  Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου,  παρουσίασε στους μαθητές το Φεστιβάλ και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τους κάλεσε να συμμετάσχουν στο δεύτερο  και να παρακολουθήσουν  το πρώτο τον Αύγουστο του 2018,  στον Μόλυβο. Στη συνέχεια  ο  Αρτούρ Ρουζανόφσκι, έκανε μια σειρά ρυθμικά παιχνίδια και έπαιξε με το  βιολί του υπέροχες μελωδίες. Οι αδελφές Δανάη  και  Κυβέλη Ντέρκεν συζήτησαν  με τα παιδιά για διάφορα θέματα γύρω από τη μουσική και απάντησαν σε ερωτήσεις.

Ο Διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης  κ. Παναγιώτης Σκορδάς και οι καθηγητές  του σχολείου ευχαρίστησαν όλους τους συντελεστές για αυτή την ιδιαίτερη και  πρωτότυπη δράση.

Ο Διευθυντής
Παναγιώτης Σκορδάς

Φιλόλογος