Στον Τσακαλωτο 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Βουλευτή Λέσβου Παλλη Γ. για την μη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

Συνάντηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικού Αιγαίου με Υπ. Οικονομικών για νησιωτικό ΦΠΑ

Σε συνέχεια επαφών με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη για το ζήτημα της διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γ. Πάλλης, Χίου Α. Μιχαηλίδης, Σάμου Δ. Σεβαστάκης και Δωδεκανήσου Η. Καματερός, συναντήθηκαν με τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στη συνάντηση, οι τέσσερις βουλευτές, αναγνωρίζοντας ότι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ αποτελεί δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης έναντι των δανειστών και μνημονιακή υποχρέωση, υπογράμμισαν την κεφαλαιώδη σημασία που έχει για τους νησιώτες η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ, τόσο για τη βιωσιμότητα της οικονομικής και κοινωνικής τους δραστηριότητας, όσο και ως αποτέλεσμα πετυχημένων κοινωνικών διεκδικήσεων. Παράλληλα, εξέθεσαν στον Υπουργό τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα νησιά όπου το καθεστώς αυτό διατηρείται ακόμα και του μετέφεραν την ομόθυμη απαίτηση των τοπικών κοινωνιών για την παράτασή του.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός ενημέρωσε τους βουλευτές για τις κινήσεις που έχει κάνει ως τώρα ο ίδιος, η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός. Επίσης, δείχνοντας ότι κατανοεί πλήρως το ειδικό βάρος που έχει το ζήτημα αυτό, διαβεβαίωσε για τη στήριξη του αιτήματος που του μετέφεραν, αλλά επισήμανε και την αναγκαιότητα παράλληλων πολιτικών για τη στήριξη των νησιωτών και σε άλλους τομείς εκτός της φορολογικής πολιτικής.



Τέλος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια που καταβάλλεται και σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο κατά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Οι βουλευτές
Γ. Πάλλης
Α. Μιχαηλίδης
Δ. Σεβαστάκης

Η. Καματερός