Δήμος Λέσβου «Απούσα η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από το 2015 έως τώρα για το θέμα του μεταναστευτικού»

Σχετικά με τις δηλώσεις της Περιφερειάρχη κας Χρ. Καλογήρου αναφορικά με τις κινητοποιήσεις στο προσφυγικό μεταναστευτικό θα θέλαμε να αναφέρουμε τα παρακάτω.

Η κα Καλογήρου έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση της τόσο από την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα όσο και από τον αποκλεισμό των οικίσκων στο εμπορικό λιμάνι της Μυτιλήνης. Ο λόγος είναι γιατί η κα Καλογήρου θεωρεί ότι όλες οι δράσεις θα πρέπει να γίνονται με περισσότερη περίσκεψη.

Ίσως λόγο περισσής περίσκεψης η Περιφέρεια έλαμψε δια της απουσίας της στην κινητοποίηση της Αθήνας. Ίσως λόγο περίσκεψης κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2015 η Περιφέρεια να ήταν απούσα από τα σοβαρότατα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζαμε. Ίσως λόγο περίσκεψης οι Δήμαρχοι αφέθηκαν μόνοι χωρίς καμία υποστήριξη να ασκούν πίεση, να καταθέτουν προτάσεις και να διεκδικούν στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό Επίπεδο βιώσιμες λύσεις.



Όσο λοιπόν η κα Καλογήρου και η Περιφέρεια σκέπτονται από το 2015 έως σήμερα πως και αν θα ενεργήσουν, εμείς συνεχίζουμε να είμαστε από την πλευρά αυτών που ενεργούν και διεκδικούν δυναμικά προς όφελος των τοπικών κοινωνιών μας. Σ’ αυτή την κατάσταση υπάρχουν περισκεπτόμενοι και αγωνιζόμενοι, εμείς θα παραμείνουμε από την πλευρά των αγωνιζόμενων μέχρι τέλους.