Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης «Ο Μουζαλας αντί για την αποσυμφόρηση των νησιών.. επεκτείνει τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης» (vids)

Παρέμβαση του Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βουλευτή Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στη Βουλή των Ελλήνων για την Επίκαιρη Επερώτηση με θέμα «Πλημμελής η προετοιμασία των δομών φιλοξενίας για τη χειμερινή περίοδο»

M . Βαρβιτσιώτης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να καταδικάσει τα φυσικά του “παιδιά”»

Την απροθυμία της Κυβέρνησης να καταδικάσει το παρελθόν και τις πράξεις του αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», Δ. Κουφοντίνα, καθώς και να εναντιωθεί στην αποφυλάκιση του, ανέδειξε με την παρέμβαση του στη Βουλή των Ελλήνων, ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Συγκεκριμένα, επεσήμανε τα εξής :



Γίναμε μάρτυρες της αδικαιολόγητης αδυναμίας της Κυβέρνησης να εκφράσει την αντίθεση της στην αποφυλάκιση του Κουφοντίνα και παράλληλα, να καταδικάσει τις πράξεις και το παρελθόν του.

Γιατί, τελικά, θα καταδίκαζε τα δικά της «παιδιά». Τα δικά της «παιδιά» που είδαμε χθες το βράδυ στις συγκλονιστικές σκηνές υποδοχής του «λυτρωτή» Κουφοντίνα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Όχι τα ιδεολογικά, αλλά τα πραγματικά «παιδιά» της Κυβέρνησης.

Στη συνέχεια ανέφερε :

Ο κ. Λάμπρου, υπεύθυνος του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπίζεται σε χθεσινό άρθρο του τον απαράδεκτο νόμο Παρασκευόπουλου, αλλά δε λέει τίποτα για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα νησιά του Αν. Αιγαίου.

Ο κ. Μουζάλας είχε δεσμευθεί, τον περασμένο Σεπτέμβριο, για μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών .
Αντ’ αυτού, επεκτείνει σήμερα τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών, για να καλύψει τις ανάγκες που έχουν ανακύψει.

Ο «ιδεολογικός» ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει την υλοποίηση όλων αυτών που είχε υποσχεθεί ο κ. Μουζάλας στις τοπικές κοινωνίες

Την περίοδο που η χώρα προσπαθούσε να διαχειριστεί το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό με εθνικούς πόρους, ο ΣΥΡΙΖΑ «λιθοβολούσε» τα προαναχωρησιακά κέντρα.

Η Κυβέρνηση φαίνεται από τις λιγοστές επαναπροωθήσεις παράνομων μεταναστών, ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.