mydesigndrops.com : Πώς να μεταμορφώσετε το χώρο σας, με τον κατάλληλο φωτισμό

Ξεκινώντας τη διαμόρφωση του νέου σας σπιτιού, ένα από τα διλήμματα που θα αντιμετωπίσετε είναι εκείνο που αφορά το είδος του φωτισμού, για κάθε δωμάτιο και χώρο του σπιτιού σας.


Το σωστό φως είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την καθημερινότητά μας, διότι σχετίζεται με την ίδια τη ζωή και την καλή ψυχολογία.

Επιλέξτε το είδος του φωτιστικού σας, ανάλογα με το χώρο σας

Στην αγορά υπάρχει μία πολύ μεγάλη γκάμα φωτιστικών, τα οποία μάλιστα χωρίζονται σε πάρα πολλές κατηγορίες, όπως: φωτιστικά οροφής, τοίχου, επιτραπέζια, γραφείου και παιδικά. Εσείς θα πρέπει ανάλογα με το χώρο σας να επιλέξετε την κατηγορία φωτιστικών που ταιριάζει περισσότερο. Φυσικά σε κάποιες περιπτώσεις χώρων ταιριάζουν παραπάνω από ένα είδη φωτιστικών. Στο σαλόνι σας για παράδειγμα θα μπορέσετε να τοποθετήσετε διαφορετικά είδη φωτιστικών, όπως δαπέδου και φωτιστικά οροφής μαζί.

Επιλέξτε το είδος και το χρώμα του φωτός ανάλογα με το χώρο σας

Ο κάθε χώρος έχει ένα δικό του φως, το οποίο το αποκτά από το φυσικό φως του ηλίου. Για να ενισχύσετε αυτό το φως, θα πρέπει να επιλέξετε τα κατάλληλα φωτιστικά και φυσικά να τα τοποθετήσετε σωστά στο χώρο σας. Σε ένα πιο σκοτεινό χώρο τα φωτιστικά θα πρέπει να είναι περισσότερα και διαφορετικών ειδών, για να πετύχετε έτσι το καλύτερο αποτέλεσμα. Επίσης στόχος είναι, να έχετε ένα ομοιόμορφο φως στον χώρο σας, χωρίς πολλά σκιερά σημεία.

Φωτιστικά ως διακοσμητικά

Από την άλλη πλευρά, μπορούμε να χρησιμοποιήσετε κάποια φωτιστικά για να μπορέσετε να δώσετε ένα άλλο ύφος και στυλ στο χώρο σας. Τα φωτιστικά είναι ικανά να δημιουργήσουν την τέλεια ατμόσφαιρα και λόγω της θέσης τους, αλλά και λόγω της λειτουργίας τους. Ένα όμορφο φωτιστικό δαπέδου θα μπορέσει να αναδείξει υπέροχα το χώρο σας και να δώσει ζεστασιά και αρμονία. Για τα φωτιστικά, τα οποία τα θέλετε ως διακοσμητικά πέρα από λειτουργικά, επιλέξτε λάμπες με πιο ζεστό φως. Ένα έξτρα μυστικό για την επιλογή του φωτιστικού σας, είναι ο σχεδιασμός του να ταιριάζει με τα έπιπλά σας.

Επιτραπέζια φωτιστικά

Τα επιτραπέζια φωτιστικά μπορούν να ομορφύνουν πάρα πολύ εύκολα ένα τραπεζάκι σαλονιού ή κάποιο κομοδίνο. Μπορούν να δώσουν τόσο το απαραίτητο φως για τη λειτουργικότητα του χώρου σας, όσο και την κατάλληλη αισθητική για να σας κάνουν να χαλαρώσετε και να αισθανθείτε αμέσως πιο άνετα.


Για το δωμάτιο των παιδιών είναι πολύ σημαντικό να επενδύσετε σε φωτιστικά, τα οποία θα τους δίνουν το κατάλληλο φως, αλλά και θα τα κάνουν να νιώθουν όμορφα μέσα στο περιβάλλον τους, χωρίς να έχουν να φοβηθούν τίποτα. Επιλέξτε ένα φωτιστικό οροφής και ένα επιτραπέζιο φωτιστικό για να γεμίσετε το χώρο τους με φως και συναισθήματα.

Φωτιστικά γραφείου

Στον επαγγελματικό σας χώρο, σας αξίζουν οι καλύτερες συνθήκες, από άποψη φωτισμού, γι' αυτό θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή και βαρύτητα στα φωτιστικά που θα χρησιμοποιήσετε στο γραφείο σας. Θα πρέπει να σας δίνουν το καλύτερο δυνατό φως έτσι ώστε να μην νιώθετε ποτέ κούραση, λόγω του κακού φωτισμού. Επίσης τα φωτιστικά γραφείου είναι η καλύτερη λύση για όσους μελετούν πολλές ώρες έτσι ώστε τα μάτια τους να είναι πάντα προστατευμένα και ξεκούραστα.

Φωτισμός εξωτερικών χώρων

Όσο παράξενο και αν σας φαίνεται ο φωτισμός στους εξωτερικούς χώρους είναι εξίσου σημαντικός με το φωτισμό στους εσωτερικούς χώρους. Τόσο για λειτουργικούς λόγους, όπως είναι η φωταγώγηση των χώρων τις νυχτερινές ώρες, όσο και για αισθητικούς λόγους, γι' αυτό μην ξεχάσετε να επιλέξετε τα κατάλληλα φωτιστικά εξωτερικού χώρου.

Να θυμάστε πως μία καλή έρευνα αγοράς θα σας βοηθήσει πολύ και μην ξεχνάτε να ζητάτε πάντα την γνώμη των ειδικών, για να μπορείτε έτσι να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή για το χώρο σας.