Στράτος Γεωργούλας «Γι΄αυτό είπαμε ΟΧΙ στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Λέσβου»

Δελτίο τύπου


Στην πρόταση του Δημάρχου να ρίξουμε "φωτοβολίδες" για να διαμαρτυρηθούμε για αυτούς που έκαναν το νησί μας αποθήκη ψυχών, είπαμε όχι.

Είπαμε όχι οταν η δημοτική αρχή αρνήθηκε καθε προταση μας για ένα κοινό πλαίσιο δράσης. Είπαμε οχι οταν ο δήμαρχος αρνήθηκε να κατονομάσει τον Ευρωπαίο Επίτροπο Δ. Αβραμοπουλο και την ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης, ως μέρος του προβλήματος. Είπαμε οχι οταν ο δήμαρχος αρνήθηκε να κατονομάσει τον κο Βερβει εφαρμοστή της κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας και τους βουλευτές Πάλλη και Αθανασίου υποστηρικτές της κοινής αυτής συμφωνίας- ταφόπλακας για το νησί μας και υπεύθυνη για το γεωγραφικό αποκλεισμό των μεταναστευτικών πληθυσμών.

Είπαμε οχι οταν ο δήμαρχος αρνήθηκε να προτάξει το ζήτημα του να μη χαθεί ανθρώπινη ζωή και της καταδίκης των άθλιων συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων. Είπαμε οχι οταν ο δήμαρχος αρνήθηκε να συμπληρώσει οτι ζητάμε έλεγχο των ΜΚΟ και σε θεματα παροχής σίτισης στέγασης και εργασιακών συνθηκών.

Τελικά, σε μια διαδικασία διεκδικησης αυτοαναφορική με άσφαιρα πυρά δεν μπορούσαμε παρα να πούμε οχι. Για να ειμαστε σύμφωνοι και με όλα αυτά που λέμε εδω και δυο χρονια με δεκάδες δελτία τύπου. Στο οτι υπάρχει άλλος δρόμος για τη διαχείριση του προσφυγικού και θα συνεχίζουμε να τον διεκδικούμε.


Ενεργοποίηση κρατικών δομών και οχι μηκυοποίηση της πρόνοιας. Σεβασμός ανθρωπίνων δικαιωματων και οχι γεωγραφικός αποκλεισμός. Ευρωπαϊκή ελευθερία κίνησης και οχι Ευρώπη Φρούριο, Frontex και πολέμοι


Στράτος Γεωργούλας

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης Λέσβου "ο Άλλος Δρόμος"