Δήμος Λέσβου :«Κανένας πολιτικός εκπρόσωπος στην εξέδρα των επισήμων στην αυριανή παρέλαση για την απελευθέρωση της Λέσβου»

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας,  στην εξέδρα των επισήμων να μην παραστεί κανένας πολιτικός εκπρόσωπος


Στην αυριανή (8-11-2017) παρέλαση για την επέτειο της απελευθέρωσης της Λέσβου από τον Τουρκικό ζυγό τιμούμε με την καρδιά και την ψυχή μας τους αγωνιστές που πολέμησαν για την ελευθερία μας. Καλούμε όλους  τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν και εκείνοι στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την επέτειο των 105 χρόνων από την ημέρα που στο νησί μας έπνευσε αέρας ελευθερίας.

Την ώρα που η Λέσβος πλήττεται κατά βάναυσο τρόπο από τις πολιτικές της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με το προσφυγικό/μεταναστευτικό, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας,  στην εξέδρα των επισήμων να μην παραστεί κανένας πολιτικός εκπρόσωπος. Κατά την διάρκεια της επετειακής παρέλασης τα μόνα τιμώμενα πρόσωπα που θα βρίσκονται στην εξέδρα των επισήμων θα είναι ο Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ και το επιτελείο του, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ Ιάκωβος και ο εκπρόσωπος των αντιστασιακών κ. Αντώνης Αλεξανδρής. Όλες οι εκδηλώσεις της επετείου θα πραγματοποιηθούν κανονικά.




Τιμώντας περήφανα την κληρονομιά αυτών που αγωνίστηκαν για την ελευθερία του νησιού μας συνεχίζουμε τον αγώνα για τη Λέσβο της ειρήνης, τη Λέσβο της ανθρωπιάς, τη Λέσβο της ελευθερίας.