Παρακοιλα Λέσβου «Το χωριό που έφτιαξε μόνο του γήπεδο ποδοσφαίρου» (ΦΩΤΟ)

Μακριά από τα φλας και τις κάμερες. Χωρίς... φραγκάτους κυρίους και χορηγίες. Με μόνο οδηγό την αγάπη για τον αθλητισμό!

Το Gazzetta Weekend γράφει για το χωριό στην Μυτιλήνη που παλεύει μόνο του, δικαιώνεται και καμαρώνει! 

Επιμέλεια: Δημήτρης Τομαράς για το gazzetta.gr



Στο ελληνικό ποδόσφαιρο του σήμερα έχουμε αναλωθεί τόσο πολύ στο να κοιτάμε την... βιτρίνα και τα όσα γίνονται στην Super League, την Εθνική ή την ΕΠΟ που ξεχνάμε τα όσα γίνονται στα... χαμηλά.

Στην... καρδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στον ερασιτεχνικό αθλητισμό απ' όπου ξεκινούν όλα και που το κράτος και οι αρμόδιες αρχές χρόνια τώρα τον αφήνουν να... μαραζώνει...



Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ομάδας ανθρώπων που δεν το βάζουν κάτω είναι στα Παράκοιλα της Λέσβου.

Ένα χωριό στην Μυτιλήνη που βρίσκεται 45 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα.

Ένα χωριό που αρνείται να παραδοθεί και δίνει την... μάχη του για να κρατήσει ζωντανή και ανταγωνιστική την τοπική ομάδα, τον Ανδρονικά Παρακοίλων.

 Ένα από τα αρκετά... φωτεινά παραδείγματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της βοήθειας της τοπικής κοινωνίας του σήμερα.

Πρόκειται για ερασιτεχνική ομάδα που στηρίζεται κυρίως από παίκτες του χωριού. Το γήπεδο που χρησιμοποιεί καθώς και όλα τα έργα έγιναν με τα ίδια τα χέρια των κατοίκων. Με προσωπική τους δουλειά από και την τσέπη τους.

Το γήπεδο κατασκευάστηκε το 1985 το οποίο αρχικά σκάφτηκε με το μεγαλύτερο μέρος κυριολεκτικά με τα χέρια!!!

Από τότε μέχρι και σήμερα οι Παρακοιλιώτες βοηθούν το εκάστοτε διοικητικό συμβούλιο σε εργασίες. Μάλιστα αγοράστηκαν υλικά για να φτιαχτεί διάδρομος από σκυρόδεμα ώστε η πρόσβαση στις κερκίδες να είναι πιο εύκολη και ειδικά σε βροχερές ημέρες. Δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ καθώς προσπαθούν και μέσω των υπευθύνων να αποκτήσουν και πλαστικό χλοοτάπητα για το γήπεδό τους.

Ένα παράδειγμα περιοχής προς μίμηση για ανθρώπους που μέσα από την δύναμη που τους δίνει η κοινή προσπάθεια και ο στόχος που έχουν θέσει έχουν κάνει ήδη πολλά για τον σύλλογό τους και θέλουν να κάνουν ακόμα περισσότερα.


 Δείτε φωτογραφίες του Gazzetta Weekend από τα έργα αλλά και το γήπεδο...