Μουζάλας: «Δεν μπορούμε να φτιάχνουμε συνέχεια το Κέντρο Υποδοχής της Μόριας- Ετοιμάζουμε καινούργια σπιτάκια και βγάζουμε τις σκηνές»

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας αναφέρθηκε στον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών στα νησιά

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας αναφέρθηκε στον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών στα νησιά και ιδίως στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Λέσβος, όπου μόνο στην πόλη της Μυτιλήνης παραμένουν 8.000 πρόσφυγες.

«Αν αυξηθούν σε πάνω από 500 την ημέρα οι ροές των μεταναστών, τότε τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα» τόνισε ο κ. Μουζάλας αναφερόμενος στις αυξημένες προσφυγικές ροές.



Εκτίμησε πάντως ότι «δεν θα υπάρξει 2015» και υπογράμμισε: «Ετοιμαζόμαστε για το ξεχειμώνιασμα. Ετοιμάζουμε καινούργια σπιτάκια και βγάζουμε τις σκηνές. Εντατικοποιούμε τις μεταφορές στην ενδοχώρα» ενώ πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να φτιάχνουμε συνέχεια το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Να φτιάξουμε τώρα τη Μόρια για 5.000 ανθρώπους; Κι αν έρθουν 7.000 να κάνουμε τη Μόρια για 7.000;».

Πηγή www.aixmi.gr