Στο Δημοτικό Σχολείο Παπάδου το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πλωμαριου | Ενημέρωση στα θέματα της πυρκαγιάς αλλά και των σεισμών

Ενημέρωση από το Π.Κ Πλωμαρίου,στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Παπάδου.

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παπάδου, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου.

Ο Προϊστάμενος και μέλη του προσωπικού του Π.Κ. Πλωμαρίου επισκέφθηκαν το Σχολείο και, σε συνεργασία με το Διευθυντή και το εκπαιδευτικό προσωπικό, πραγματοποίησαν μια δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών στα θέματα της πυρκαγιάς αλλά και των σεισμών που ακόμη ταλαιπωρούν το νησί μας.

Οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, ενημερώθηκαν για την πρόληψη αλλά και τους τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση πυρκαγιάς - αστικής ή δασικής – και γνώρισαν τον εξοπλισμό και τον τρόπο λειτουργίας ενός πυροσβεστικού οχήματος. Παράλληλα, με τη βοήθεια διαδραστικού πίνακα, ενημερώθηκαν για το φαινόμενο του σεισμού και για τις απαραίτητες ενέργειες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το σεισμό, έτσι ώστε να αποφευχθεί σε κάθε περίπτωση ο πανικός, ο οποίος, σε συνδυασμό με την άγνοια βασικών κανόνων προφύλαξης και πρόληψης, ευθύνεται κατά κύριο λόγο για τυχόν τραυματισμούς.




Η ενθουσιώδης υποδοχή των παιδιών και των εκπαιδευτικών και η πεποίθηση ότι η γνώση και η πρόληψη , όταν μάλιστα γίνονται βίωμα από νεαρή ηλικία, μας αφήνουν με μια γλυκιά γεύση αισιοδοξίας , αλλά και διάθεσης για επανάληψη παρόμοιων δράσεων όπου και όποτε μας ζητηθεί.