Συγκίνηση στην εκδήλωση της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

«Εκδήλωση της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου για την επέτειο του Πολυτεχνείου»


Μέσα σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα επετειακή εκδήλωση με αφορμή τα 44 χρόνια από τη νύχτα του Πολυτεχνείου, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου από το Στρατό, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Εκπαίδευση. Πιο συγκεκριμένα, παρευρέθηκαν:   Εκπρόσωπος του Διοικητή  της 98 ΑΔΤΕ, από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου η κα. Πρωτογεράκη Γώμου Αντιπεριφερειάρχης του τομέα Κοινωνικής Μέριμνας, από το Δήμο Λέσβου ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού Δήμου Λέσβου κ. Ταμβακέλλης Μιχαήλ, από το χώρο της εκπαίδευσης ο προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου κ. Αναγνώστου Ευστράτιος, η προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης Α/θμιας Εκπ/σης Λέσβου κα. Λυκιαρδοπούλου Σταυρούλα, Σχολικοί Σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πλήθος κόσμου, καθώς επίσης και οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών με τους μαθητές του Σ.Δ.Ε. Μυτιλήνης και του Εσπερινού Γυμνασίου Μυτιλήνης με Λυκειακές Τάξεις.

Η χορωδία του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, με τις εκπαιδευτικούς  Κατερίνα Ταμπάκη καθηγήτρια Μουσικής και τη Ιωάννα Πάντα Θεατρολόγο κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου με τις ερμηνείες των τραγουδιών και των ποιημάτων με θέματα από τη θυσία των φοιτητών του Πολυτεχνείου.

Η ορχήστρα μπουζουκιών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης με την καθοδήγηση του Υποδιευθυντή του Σχολείου, Χρήστου Παναγιωτάρα,  των εκπαιδευτικών Ελένη Περδίκα, Γεωργία Φωτοπούλου και Αναστασία Κατσαρού και τις άψογες ερμηνείες των τραγουδιών από τους μαθητές και τις μαθήτριες:

Δέσποινα Παναγιωτάρα Φωνή
Πελαγία Μαϊστρέλλη Φωνή
Άρτεμις Περιφεράκη Πιάνο
Μαρία Μπουρνού Πιάνο
Παναγιώτης Χατζέλλης Φωνή
Μανόλης Δεμερτζής Πιάνο
Γιώργος Καμάτσος Μπουζούκι, Φωνή
Νίκος Μαμουλέλλης Κρουστά
Μιχάλης Νιαούνης Μπουζούκι
Ταξιάρχης Κωνσταντέλος Μπουζούκι
Θεόκλητος Αρβανίτης Μπουζούκι
Πάτροκλος Σωτηρίου Μπουζούκι
Δέσποινα Τζηλιάλη Θεατρικό Δρώμενο
Βαγγέλλης Χατζημανωλάκης Θεατρικό Δρώμενο

Ομιλίες-παρεμβάσεις έκαναν ο πρόεδρος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παν/μίου Αιγαίου, κ. Μιχάλης Ψημίτης  και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου Αριστείδης Καλάργαλης, ενώ την παράσταση έκλεψε η κα Ζερβού-Τεντόμα Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός και πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Λέσβου, η οποία τις μέρες του Νοέμβρη του 1973 βρισκόταν μέσα στο Πολυτεχνείο. Από τη ζωντανή της αφήγηση ζήσαμε όλοι μας τις μέρες αυτές σαν να είμασταν κι εμείς εκεί…

Η ανάλυση και παρουσίαση των ποιημάτων του Γιάννη Ρίτσου «Ημερολόγιο μιας Βδομάδας» και «Το Σώμα και το Αίμα», από το Φιλόλογο κ. Δημήτρη Πατίλα με τη συμμετοχή της Θεατρολόγου-Ηθοποιού Νάσιας Δαφιώτη, έδωσαν ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση με τον τρόπο της αφήγησης-διήγησης.

Ευχαριστούμε όλους που συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ιδιαίτερα τους ομιλητές, τους καθηγητές, τους δασκάλους  και τους μαθητές. Ιδιαίτερες ευχαριστίες όμως πρέπει να δώσουμε στη Δέσποινα Δουβαλέτα, καθηγήτρια Αγγλικών που υπηρετεί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και τη Μαρίζα Βαμβουκλή που υπηρετεί στη θέση του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λέσβου που είχε αναλάβει και την παρουσίαση της εκδήλωσης.

Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Λέσβου

Καπιωτάς Μιχαήλ