Σε απόγνωση οι διαμένοντες στις οδούς Αεροπόρου Γιανναρέλλη, της παρόδου της “Ποταμός”, και της Βουρνάζων- Για 3 χρόνια πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας

Για την κατάθεση της αγωνίας μας και την ενημέρωση των εναλλακτικών προτάσεών μας


Τη Δευτέρα 6/11ου, στο Επιμελητήριο Λέσβου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των επιχειρηματιών, ιδιοκτητών και κατοίκων των οδών Αεροπόρου Γιανναρέλλη, της παρόδου της “Ποταμός”, και της Βουρνάζων με τη διοίκηση και την Τεχνική Υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το επικείμενο έργο «Αντικατάσταση αγωγού ομβρίων» επί των  οδών Βουρνάζων και Αεροπόρου Γιανναρέλλη στην Μυτιλήνη.

Από τη συνάντηση δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση στην αγωνία των ενδιαφερομένων, για τη διασφάλιση της έστω υποτυπώδους λειτουργίας των επιχειρήσεών τους κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου, αντίθετα με τον τρόπο που αυτό πρόκειται να υλοποιηθεί, προβλέπεται η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των ανωτέρω δρόμων για τουλάχιστον 3 χρόνια, χωρίς δυνατότητα εναλλακτικής λύσης, με τη διασφάλιση μίας μικρής λωρίδας κυκλοφορίας ελαφρών οχημάτων. Μετά το πέρας της συζήτησης, ορίστηκε μία δεκαμελής αντιπροσωπευτική επιτροπή, για την ευκολότερη διαχείριση του προβλήματος.

Με  πρωτοβουλία και επαφές της επιτροπής, υπήρξε διαβεβαίωση από τεχνικό σύμβουλο ότι είναι δυνατή η πραγματοποίηση του έργου, με ταυτόχρονη λειτουργία μίας λωρίδας κυκλοφορίας για ελαφρά οχήματα.

Ήρθαμε σε επαφή με το δήμαρχο Λέσβου, και ορίστηκε μία συνάντηση στις 8/11ου, με τον ίδιο, ώστε να τού εκθέσουμε την εναλλακτική μας πρόταση.

Δυστυχώς, ο κ. Γαληνός ασθένησε αιφνιδίως, και η συνάντηση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε τελικά με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. κ. Γιαννάκη, και τον προϊστάμενο της  τεχνικής υπηρεσίας, κ. Φυντανή, στους οποίους και καταθέσαμε την πρότασή μας, αλλά και την έντονη ανησυχία μας για το μέλλον της διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής, αλλά και της πόλης μας γενικότερα.

Εισπράξαμε από τους υπεύθυνους κατανόηση για το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί, αλλά δεν καταφέραμε να διασφαλίσουμε καμία ουσιαστική υποχρέωση, μόνο την προσωρινή αναβολή υπογραφής της σύμβασης, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα. Μετά απ' αυτό ζητήσαμε συνάντηση με τον εργολάβο, προκειμένου να υπάρξει γραπτή δέσμευση στην απαίτησή μας για εξασφάλιση συνεχούς ροής στους δρόμους που θα εκτελείται το έργο, με την διατήρηση μίας λωρίδας κυκλοφορίας, κάτι που, όπως αποδείξαμε, είναι εφικτό, αν υπάρξει κατάλληλη μελέτη και θέληση.

Δεν είμαστε αντίθετοι στην πραγματοποίηση του έργου, αφού άμεσα μάς ενδιαφέρει, αλλά είναι αδύνατον να συνηγορήσουμε στο θάνατο των επιχειρήσεών μας, και στη γενικότερη καταστροφή της πόλης μας, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο!

            Για τους επιχειρηματίες και κατοίκους της περιοχής, η επιτροπή:

            Αμπατζής Πολύδωρος
            Βλάχος Μανώλης
            Γιαλούρης Δημήτρης
            Ευσταθίου Μανώλης
            Λαμπούσης Βασίλης
            Μαμώλης Δημήτρης
            Μουτζούρης Δημήτρης
            Παλαιολόγου Ευστράτιος
            Πετριτζικλή Γιώτα
            Τσουπή Μαρία


Το παρόν κοινοποιείται  στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της Λέσβου, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο Ε.Κ.Α.Β., στο Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, και  στον Πρόεδρο του  Δημοτικού Διαμερίσματος Μυτιλήνης.