ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ- ΟΛΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ- ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ

11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

Το Συντονιστικό Όργανο των Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων του νησιού παρά τις επαφές που είχε με εκπροσώπους τόσο της Κυβέρνησης όσο και των κοινοβουλευτικών ομάδων, δεν έλαβε κάποια επίσημη διαβεβαίωση για την παραμονή των νησιών μας στους Μειωμένους Συντελεστές Φ.Π.Α. 

Για το λόγο αυτό αποφάσισε απεργία την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 στη Λέσβο και τη Λήμνο και καλεί στη μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κλείνοντας ταυτόχρονα τη μέρα εκείνη καταστήματα και επιχειρήσεις.

Η αύξηση του Φ.Π.Α., μας αφορά ΟΛΟΥΣ!

Το 24% Φ.Π.Α. θα προκαλέσει ΑΣΦΥΞΙΑ στην κοινωνία μας!

Από 01-01-18 αυξάνεται το κόστος ζωής μας, ή πιο απλά μειώνεται το εισόδημά μας κατά 7%.
Τετάρτη 29-11-17 Παλλεσβιακή Απεργία

11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ


ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συντονιστικό Όργανο των Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων  μη έχοντας λάβει ακόμη κάποια επίσημη διαβεβαίωση για την παραμονή των νησιών μας στους Μειωμένους Συντελεστές Φ.Π.Α. αποφάσισε απεργία την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 στη Λέσβο και τη Λήμνο και καλεί τους επαγγελματίες, τον επιχειρηματικό κόσμο και όλους τους πολίτες των νησιών για καθολική συμμετοχή στο κλείσιμο των επιχειρήσεων, και δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας, καθώς και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.


Το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων.


Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ


ΟΛΑ ΚΛΕΙΣΤΑ!

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ  29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ σε συνεδρίασή της αποφάσισε τη συμμετοχή στη Παλλεσβιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. στη Πλατεία Σαπφούς, και καλεί  όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να συμμετέχουν στο Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο.

Η αύξηση του Φ.Π.Α., μας αφορά ΟΛΟΥΣ!  

Το 24% Φ.Π.Α. θα προκαλέσει ΑΣΦΥΞΙΑ στην κοινωνία μας!

Από 01-01-18 αυξάνεται το κόστος ζωής μας, ή πιο απλά μειώνεται το εισόδημά μας κατά 7%
Τετάρτη 29-11-17 Παλλεσβιακή Απεργία

11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

ΟΛΑ ΚΛΕΙΣΤΑ!

Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων του Δημοσίου Τομέα η ΕΕ ΑΔΕΔΥ καλύπτει με Στάση Εργασίας την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.



ΕΓ ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ


Κλειστά την Τετάρτη 29/11 οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και τα Κ.Α.Π.Η- Συμμετοχή του Δήμου Λέσβου στην κινητοποίηση για τον ΦΠΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γίνεται γνωστό ότι ο Δήμος Λέσβου,  θα συμμετάσχει με το κλείσιμο των υπηρεσιών του στην κινητοποίηση του Συντονιστικού Οργάνου των επιστημονικών -  επαγγελματικών φορέων και επιχειρηματικών φορέων της Λέσβου, που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Σαπφούς την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, στις 11:00 το πρωί, με αίτημα τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά. Κλειστοί, επίσης, θα παραμείνουν την ημέρα αυτή οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και τα Κ.Α.Π.Η του Δήμου.


Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στον αγώνα αυτό μαζικά και ειρηνικά για την διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματος μας. Όλοι μαζί ενωμένοι διεκδικούμε την διατήρηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ και λέμε όχι στην καταστροφή της οικονομίας του νησιού μας. 



Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Λέσβου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν ενεργά στην Παλλεσβιακή απεργία την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017  με αίτημα την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. .
   Η αύξηση του Φ.Π.Α.,  μας αφορά ΟΛΟΥΣ.                         
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Χαράλαμπος Αθανασίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενόψει της κινητοποίησης που διοργανώνει το Συντονιστικό Όργανο των Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων της Λέσβου, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 στην Πλατεία Σαπφούς, με αίτημα την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, ο βουλευτής  Νομού Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε τα εξής:

“Οι λόγοι που οδήγησαν στην αναστολή της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας , για το έτος 2017, δεν έχουν εκλείψει. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη  διαβεβαίωση για την παραμονή μας στο ειδικό καθεστώς, απορρίπτοντας μάλιστα σχετική τροπολογία που καταθέσαμε οι τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας των νησιών του Βορειο-Ανατολικού Αιγαίου.

Επιπλέον, το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας προς αυτά, σύμφωνα με τη συνταγματική ρήτρα της νησιωτικότητας.

Δεν μας χαρίστηκε, μας ανήκει δικαιωματικά.

Η κατάργησή τους  αποτελεί ένα μέτρο που θα επηρεάσει όλους τους οικονομικούς τομείς του τόπου μας και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά είτε είναι ελεύθερος επαγγελματίας, δημόσιος υπάλληλος, αγρότης, άνεργος είτε συνταξιούχος.

Με την επικείμενη αύξηση του κόστους ζωής, τα νησιά μας θα ερημώσουν και οι πολίτες, κυρίως οι νέοι, θα περιέλθουν σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Για τους λόγους αυτούς, καλώ όλους τους πολίτες της Λέσβου και της Λήμνου να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση, που διοργανώνει το Συντονιστικό Όργανο των Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων των νησιών μας, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.

Γιατί μας αφορά όλους”.

Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ι Κ Ο  Ε Π Ι Μ Ε Λ Η Τ Η Ρ Ι Ο   Τ Η Σ  Ε Λ Λ Α Δ Α Σ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Συνάδελφοι,
Όλοι μαζί στηρίζουμε τον αγώνα των νησιών μας.
ΟΧΙ στην αύξηση του ΦΠΑ
Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση ΑΥΡΙΟ,
   Τετάρτη 29-11-17  
στην πλατεία Σαπφούς στις 11 π.μ.
Ο Πρόεδρος του 13ου ΠΤ,
Μπαρούτης Παναγιώτης. 

ΝΟΔΕ ΛΕΣΒΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου καλεί τους πολίτες του νησιού σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση, που διοργανώνει το Συντονιστικό Όργανο των Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων της Λέσβου, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς. Στόχος της κινητοποίησης είναι η διατήρηση των χαμηλών συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ο λαός της Λέσβου πρέπει, δυστυχώς, να αγωνιστεί για το αυτονόητο, για ένα δικαίωμα που αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας προς αυτόν, σύμφωνα με το σύνταγμα και τη ρήτρα νησιωτικότητας. 

Η κατάργηση των χαμηλών συντελεστών αν μη τι άλλο θα έχει αντίκτυπο στη καθημερινότητα των Λέσβιων, οι οποίοι έχουν πληγεί οικονομικά – και όχι μόνο- τα τελευταία χρόνια εξαιτίας πολλών παραγόντων, με κυριότερο  εξ αυτών, το μεταναστευτικό.

Η πολιτεία οφείλει να προστατέψει τους νησιώτες και ταυτόχρονα ακρίτες της χώρας αυτής και όχι να τους καταδικάσει την οικονομική εξαθλίωση. 

Όλοι μαζί την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου ας ενώσουμε την δύναμή μας κόντρα σε ένα ακόμη χτύπημα και ας γίνουμε νικητές της μάχης αυτής.    


Πρόεδρος
ΝΟ.Δ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ

Στρατής Καραγεωργίου

EΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Θέμα: Συμμετοχή στην Παλλεσβιακή κινητοποίηση κατά της αύξησης του Φ.Π.Α
Το δώρο που μας κάνει η κυβέρνηση με την άφιξη του 2018 είναι πολύ ακριβό για να το δεχτούμε!
Η αύξηση του Φ.Π.Α. σε 24% από την 1η Γενάρη αποτελεί τεράστιο πλήγμα
και μας αφορά ΟΛΟΥΣ!
Ιδιωτικός και Δημόσιος τομέας, αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι γινόμαστε για ακόμη μια φορά αντικείμενο εξόντωσης και εξαθλίωσης!
Όλη η Λέσβος αντιδρά !

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΙΣ 11.00 π.μ.