Ιδιοκτήτες επιχειρήσεων από την Καλλονή: «Από το 2011.. τώρα ξεκίνησε η καταβολή αποζημιώσεων για τις τότε πλημμύρες» (Ηχητικό)

Από τις πλημμύρες του 2011 στη Μυτιλήνη, οι διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες, 6 χρόνια μετά

Ιδιοκτήτες επιχειρήσεων από Μυτιλήνη και τη Σκόπελο, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια επλήγησαν από πλημμύρες κατήγγειλαν στον realfm 97,8 και τον Μάνο Νιφλή ότι οι αποζημιώσεις οι οποίες εξαγγέλθηκαν, δεν τους καταβλήθηκαν ποτέ.

Από πλημμύρες στη Σκόπελο το 2015, είχαν υποστεί ζημιές περίπου 70 επιχειρήσεις και άλλα τόσα σπίτια, όπως λέει ο Ηλίας Προβιάς, ιδιοκτήτης επιχείρησης στην περιοχή.

"Έχουν περάσει 2,5 χρόνια και δεν έχει πάρει κανένας αποζημιώσεις" τονίζει ο κ. Προβιάς επισημαίνοντας ότι την περιοχή είχαν επισκεφθεί ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δίνοντας τους υποσχέσεις για βοήθεια.



Από τις πλημμύρες του 2011 στη Μυτιλήνη, οι διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες, 6 χρόνια μετά, όπως καταγγέλλει ο Γιώργος Χρυσίδης, τότε πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της Καλλονής.

"Εδώ και μερικές μέρες ξεκίνησε η διαδικασία της πληρωμής. Ωστόσο, από το 2011 μέχρι σήμερα κάποιες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν είτε λόγω της κρίσης αλλά και μετά το "χτύπημα" που δέχτηκαν. Με αποτέλεσμα, εάν δεν είναι ανοιχτές οι επιχειρήσεις, να μην μπορούν να αποζημιωθούν" επισημαίνει.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και ακούστε τα ηχητικά

ΠΗΓΗ: enikos.gr