Τα αποτελέσματα του 1ου Διασυλλογικου ιστιοπλοϊκού αγώνα optimist και laser 4.7 στην Μυτιλήνη | Συμμετείχαν 73 αθλητές και αθλήτριες

Με την ευκαιρία των 5 χρόνων λειτουργίας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μυτιλήνης


Με την ευκαιρία των 5 χρόνων λειτουργίας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μυτιλήνης διοργανώθηκε από τον ΙΟΜ αγώνας για τις κατηγορίες Optimist και Laser 4.7, σε συνδιοργάνωση με το ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία προς τιμήν του διεθνούς φήμης Λέσβιου ιστιοπλόου Νίκου Κουκλέλη.

Ο αγώνας στέφτηκε με επιτυχία, καθώς για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στο νησί με τη συμμετοχή 73 αθλητών και αθλητριών από 7 έως 16 ετών από τους ομίλους: ΙΟ Μυτιλήνης, ΝΟ Χίου, ΝΟ Αρτέμιδος Σπάτων, ΝΟ Καρδαμύλων, ΝΑΟ Λαυρεωτικής, ΠΕΚΕ Βροντάδου και ΝΟ Αλκυών Ραφήνας.

Λόγο των ασθενών ανέμων που επικράτησαν πραγματοποιήθηκαν συνολικά 4 ιστιοδρομίες και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Κατηγορία Optimist Αγοριών

1. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΟΥΚΑΤΑΡΗΣ (Ν.Ο. ΑΛΚΥΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ)
2. ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΑΡΜΠΗΣ (Ν.Ο. ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΣΠΑΤΩΝ)
3. ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΚΑΣ (Ν.Ο. ΧΙΟΥ)
Κατηγορία Optimist Κοριτσιών

1. ΓΑΒΡΙΕΛΑ ΧΡΟΥΝΕΒΕΝΕΧ (Ν.Ο. ΧΙΟΥ)
2. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΙΑΣΙΩΤΗ (Ν.Ο. ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΣΠΑΤΩΝ)
3. ΕΦΗ ΤΣΙΑΣΙΩΤΗ (Ν.Ο. ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΣΠΑΤΩΝ)
Κατηγορία Optimist 11χρονων Αγοριών

1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΥ (Ν.Ο. ΑΛΚΥΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ)
2. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ (Ν.Ο. ΑΛΚΥΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ)
3. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΕΤΡΙΑΝΟΣ (Ν.Ο. ΑΛΚΥΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ)
Κατηγορία Optimist 11χρονων Κοριτσιών

1. ΕΛΕΝΗ ΧΟΥΛΙΑΡΑ (Ν.Ο. ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ)
2. ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΛΕΙΔΑ (Ν.Ο. ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ ΧΙΟΥ)
3. ΛΥΔΙΑ ΡΑΠΤΗ (Ν.Ο. ΑΛΚΥΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ)
Κατηγορία Optimist μικρότερης ηλικίας αθλητή/τριας

ΛΥΔΙΑ ΡΑΠΤΗ (Ν.Ο. ΑΛΚΥΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ)
Κατηγορία Laser 4.7 Αγοριών

1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ (Ν.Ο. ΑΛΚΥΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ)
2. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΥΡΑΤΟΣ (Ν.Ο. ΑΛΚΥΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ)
3. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Ν.Ο. ΑΛΚΥΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ)
Κατηγορία Laser 4.7 Κοριτσιών

1. ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΧΙΛΙΟΥ (Ν.Ο. ΑΛΚΥΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ)
2. ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΥ (Ν.Ο. ΑΛΚΥΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ)
3. ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΟΥΛΑ (Ν.Ο. ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ ΧΙΟΥ)

Ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός, αφού συνεχάρη όλους τους αθλητές που συμμετείχαν και βραβεύτηκαν, υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να είναι αρωγός του αγώνα αυτού και στα επόμενα χρόνια.

Το πρωί του Σαββάτου πριν την έναρξη του αγώνα, οι αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν σε μία διαφορετική παρέλαση με τα σκάφη τους και τις Ελληνικές σημαίες να κυματίζουν στα ιστία τους. Το θέαμα ήταν μοναδικό και εντυπωσιακό για τους κατοίκους της Μυτιλήνης, που είχαν μαζευτεί στην προκυμαία για την καθιερωμένη παρέλαση.

Για τον ΙΟ Μυτιλήνης αγωνίστηκαν οι παρακάτω αθλητές στους οποίους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια και τις θέσεις που τερμάτισαν: Ορέστης – Αλέξανδρος Ευστρατιάδης, Νικόλαος Κούρτης, Παναγιώτης Παπαπροκοπίου, Μάρκος Μπράτος – Τσιμενίδης, Γεώργιος Γενιτσαριώτης, Φίλιπ Τσοϊλίν, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Ιωάννης Αμπουλός, Ευθύμιος Ράσκος και Ελευθέριος Παντέρμος.


Το ΔΣ του ΙΟ Μυτιλήνης θα ήθελε να ευχαριστήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, το Επιμελητήριο Λέσβου, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών Λέσβου, την ΕΡΤ Αιγαίου και το Ράδιο Αίολος. Επίσης, την Blue Star Ferries και την Hellenic Seaways, τη Setur Marina Μυτιλήνης, την Alternative Sailing, το τυπογραφείο Δούκας, το Oxygen Fitness, το catering Ελαϊτις, την εταιρεία Τσακίρης-Αντωνάκης, το ζαχαροπλαστείο Πανταζής και το Nanou Donuts House, την Κάβα Εριφύλη, τον φωτισμό Προδρόμου, την πιτσαρία Martano, τα ψητοπωλεία Αγία Παρασκευή και Meating, καθώς και την ποτοποιία Ισιδώρου Αρβανίτη για την διάθεση αναμνηστικών δώρων.