Ξεκίνησε και στη Λέσβο, η καινούργια προσκοπική χρονιά (pics)

Με τους καθιερωμένους αγιασμούς ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο σε όλη τη Λέσβο η καινούργια προσκοπική χρονιά.


Σε σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές με σωστά εκπαιδευμένους εθελοντές  ενήλικες βαθμοφόρους τα παιδιά της Λέσβου που συμμετέχουν στο προσκοπικό παιχνίδι,  μέσω του συστήματος μικρών ομάδων, το οποίο ο Προσκοπισμός εφαρμόζει για περισσότερο από έναν αιώνα, αναλαμβάνουν ρόλους, αναπτύσσουν το αίσθημα της συμμετοχής και της υπευθυνότητας, ενώ αρχίζουν να από την παθητική στάση σε έναν πιο ενεργητικό ρόλο.

Το προσκοπικό παιχνίδι όπου παίζεται, στη Λέσβο, σε όλη την άλλη Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο, δημιουργεί παρέες, κοινωνικοποιεί, μαθαίνει στο παιδί να μοιράζεται, να φροντίζει τον εαυτό του και την ομάδα. Του μαθαίνει να στηρίζεται στις δυνατότητές του, ενώ επιδιώκει συνεχή προσωπική και ομαδική βελτίωση. Βοηθά το παιδί να αναπτύσσει το αίσθημα της ευγένειας, του σεβασμού, της ειλικρίνειας, της δικαιοσύνης, της αγάπης για τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον.
Κι όλα αυτά απλά… παίζοντας.

Στη Μυτιλήνη λειτουργεί κάθε Κυριακή πρωί το 2ο Σύστημα Προσκόπων Μυτιλήνης στο Κιόσκι (δίπλα από το γήπεδο της γενικής γραμματείας Αιγαίου) και κάθε Σαββάτο το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης στο Μακρύ Γιαλό (στο ύψος του γηπέδου απέναντι από τη μαρίνα).

Στο Μόλυβο λειτουργεί κάθε Σαββάτο το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας (στην πλατεία Λευκονίκου).