Καθάρισαν των εξωτερικό χώρο του Hot spot στην Μορια με πρωτοβουλία της «Συνύπαρξης»

Τα σκουπίδια είναι τόσα πολλά που θα χρειαστούν κι άλλες παρόμοιες εξορμήσεις

Με πρωτοβουλία της «Συνύπαρξης» πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (14-10-17) καθαρισμός και περισυλλογή σκουπιδιών γύρω απ το Κέντρο Προσφύγων – Μεταναστών στη Μόρια. Έλαβαν μέρος μέλη της «Συνύπαρξης», φοιτητές απ το θερινό τμήμα του Πανεπιστημίου Lewis and Clark,  Όρεγκον ΗΠΑ και πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες κυρίως από αφρικανικές χώρες (Καμερούν, Νιγηρία, Κονγκό, Αιθιοπία, Ερυθραία κ.α.).                    

Δεκάδες μεγάλοι σάκοι σκουπιδιών (μαύρου χρώματος με σκουπίδια γενικώς και πράσινου με ανακυκλώσιμα αντικείμενα) συγκεντρώθηκαν και ειδοποιήθηκε σχετικά ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Κατζανός.                                                                                                                              
Βεβαίως τα σκουπίδια είναι τόσα πολλά που θα χρειαστούν κι άλλες παρόμοιες εξορμήσεις.



Ιδιαίτερα επισημαίνεται προς τις αρχές η ανάγκη να καθαριστεί με μηχανήματα το ρέμα μπροστά απ το ΚΥΠ Μόριας, πριν αρχίσουν οι βροχές. Όπως επίσης θα πρέπει να βρεθεί τρόπος οι συσκευασίες (αλουμινίου ή πλαστικού) με τις οποίες διανέμεται το φαγητό στη Μόρια να συλλέγονται καθημερινά προς ανακύκλωση.
           
Στους περίπου 50 εθελοντές, πρόσφυγες – μετανάστες, που πήραν μέρος στην εξόρμηση καθαριότητας,  η «Συνύπαρξη» μετά το τέλος της εργασίας παρέθεσε γεύμα σε  ξενοδοχείο της Θερμής.