Γ. Παλλης «Μόνο θλίψη προκαλεί η ανακοίνωση της ΤΕ του ΚΚΕ Λέσβου..για την ιατρική χρήση των κανναβιδοειδών»

Σχετικά με την ανακοίνωση της ΤΕ ΚΚΕ Λέσβου για την ερώτηση περί φαρμακευτικής κάνναβης


Μόνο θλίψη προκαλεί η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΤΕ ΚΚΕ Λέσβου σχετικά με την ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή μαζί με 45 συναδέλφους μου για την ιατρική χρήση της κάνναβης και τις αναπτυξιακές προοπτικές της.

Η ανακοίνωση της ΤΕ ΚΚΕ Λέσβου, όχι μόνο δεν αναφέρεται καθόλου στο περιεχόμενο της ερώτησης και διαστρεβλώνει πλήρως το πνεύμα της προκειμένου να την «αποδομήσει» ευκολότερα και να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, αλλά καταφεύγει και στην προσωπική στοχοποίησή μου, και μάλιστα για ένα θέμα που με έχει απασχολήσει σοβαρά λόγω της επιστημονικής και επαγγελματικής μου εμπειρίας και, σε κάθε περίπτωση, δικαιούμαι να διερευνήσω και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Η συζήτηση για το νομοθετικό πλαίσιο που ρυθμίζει την ιατρική χρήση των κανναβιδοειδών πρέπει να γίνει με σοβαρότητα, νηφαλιότητα και εξέταση των επιστημονικών δεδομένων˙ όχι με κραυγές λαϊκισμού και δαιμονοποίησης. Φαίνεται όμως πως, δυστυχώς, εντός του ΚΚΕ επικρατούν συντηρητικές αντιλήψεις που, όχι μόνο αγνοούν τις κοινωνικές εξελίξεις και ανάγκες, αλλά φτάνουν τα όρια του σκοταδισμού. Ενδεικτική άλλωστε είναι η στάση που τηρεί το κόμμα εντός του Κοινοβουλίου αναφορικά με όλα σχεδόν τα θέματα ατομικών ελευθεριών και κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και το τρέχον νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου.


Τέλος, φαίνεται πως η ΤΕ ΚΚΕ Λέσβου δεν έχει την επαφή που θα ήθελε ούτε με τους κοινωνικούς φορείς που καλεί σε συμπόρευση απέναντί μου. Απ’ τη μια, οι Έλληνες αγρότες είναι καλώς ή κακώς ιδιώτες αγρότες, συνεπώς πρέπει να συμμετάσχουν στη συζήτηση για την καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης μια και τους αφορά άμεσα. Απ’ την άλλη, οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι γνωρίζουν πολύ καλά, τόσο τις παρεμβάσεις μας για την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων και παραδόσεων του τόπου μας, όσο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις (όπως το κολυμβητήριο) που, μετά από χρόνια, εξαγγέλθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν επί των ημερών μας.