Στην Παγανη η Υπηρεσία Ασύλου…. Με ευχή να αυξηθεί ο ρυθμός εξέτασης αιτημάτων ασύλου των μεταναστών –Ξεκίνησε η λειτουργία των νέων γραφείων

Ξεκίνησε την λειτουργία τους την περασμένη Δευτέρα τα νέα γραφεία της Υπηρεσία Ασύλου στην πρωην NEOSET στην Παγανη.

Σε ένα ανακαινισμένο κτίριο εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και με περίφραξη που θυμίζει «φυλακές», ξεκίνησε να λειτουργεί από τη Δευτέρα η Υπηρεσία Ασύλου, η οποία μεταφέρθηκε από την Μόρια σε νέο κτίριο στην Παγανή. 

Πλέον σε ποιο ασφαλείς συνθήκες και χωρίς το φόβο εξεγέρσεων και επεισοδίων η υπηρεσία ασύλου θα μπορεί καθημερινά για αρχή να ελέγχει πάνω από 50 αιτήματα ασύλου.

Τα νέα κτήρια στην Παγανη είναι εξοπλισμένα με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και με το κατάλληλο προσωπικό θα μπορεί άμεσα να δίνει απαντήσεις για τα αιτήματα ασύλου των μεταναστών.

Ο εξωτερικός χώρος του κτηρίου για λόγους ασφαλείας πάντως παραπέμπει σε φυλακή, με τους ψηλούς σιδερένιους φράχτες να εντυπωσιάζουν….



Μέσα στο νέο κτήριο έχουν εγκατασταθεί 53 γραφεία της EASO  (μεταφραστές, δικηγόροι κτλ) , επίσης μέσα στο κτήριο εγκαταστάθηκε και το γραφείο ασύλου..

Σύμφωνα με πληροφορίες μας καθημερινά ένα λεωφορείο θα πηγαίνει στο συγκεκριμένο κτήριο 50 πρόσφυγες-μετανάστες με σκοπό να εξετασθεί το αίτημα τους για άσυλο.

Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα επιστρέφουν πίσω στους 2 καταυλισμούς (Καρα Τεπε και Μορια) η θα ταξιδεύουν με το χαρτί στα χέρια τους για την Αθήνα.


Ευχή όλων των φορέων της Λέσβου με αυτόν τον τρόπο να αυξηθεί ο ρυθμός εξέτασης αιτημάτων ασύλου….