Με επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε το διήμερο έκθεσης και ανταλλαγής βιβλίων στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Με στόχο κανένα βιβλίο να μη μένει ξεχασμένο ή να πετιέται


Με στόχο κανένα βιβλίο να μη μένει ξεχασμένο ή να πετιέται, η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Νέας Γενιάς και Εξυπηρέτησης του Πολίτη και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Λέσβου, που υπάγεται σε αυτή, σε συνεργασία με βιβλιοπωλεία της Μυτιλήνης, εκδοτικούς οίκους και συγγραφείς, πραγματοποίησαν με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή την Παρασκευή 29 & το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, ένα διήμερο έκθεσης και ανταλλαγής βιβλίων με τίτλο «Ανακύκλωση Βιβλίου».

Στον χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Νέας Γενιάς και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, ευχαρίστησε θερμά τους συντελεστές, τους ομιλητές, τους συμμετέχοντες και όλους όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις  που σκοπό έχουν τη διάδοση της φιλαναγνωσίας, μέσω της ανάγνωσης των βιβλίων και της ανταλλαγής τους και ιδιαιτέρως την κα Βάλια Μπαρμπατιώτη για την συμβολή της στη οργάνωση του διημέρου.

Επεσήμανε, παράλληλα, ότι η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ θετική και ενθαρρυντική, ώστε η πρωτοβουλία αυτή να επαναληφθεί και να εξελιχθεί. Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κώστας Αστυρακάκης.

Στο φουαγιέ του Ρουσέλλειου Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, οι επισκέπτες δώρισαν τα βιβλία που δε χρειάζονται ή  τα αντάλλαξαν με αυτά που τους ενδιέφερε να διαβάσουν. Επίσης, κατά τη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από καλεσμένους, με θέμα την αξία του βιβλίου και τη σημασία της ανταλλαγής. Ομιλητές ήταν η Άννα Γαλανού (Συγγραφέας ), εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου «Μύθος», η Αθηνά Σουλογάνη (ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου), η Κλειώ Χατζηδανιήλ (ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου), ο Ζήσης Αιναλής (συγγραφέας ), η Αλεξάνδρα Ψαραδέλλη (συγγραφέας) και η Βάλια Μπαρμπατιώτη (ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου), ενώ πραγματοποιήθηκε αφήγηση παραμυθιών, παράλληλα με δραστηριότητες για παιδιά με θέμα τη Φιλαγνωσία από τον Ηλία Γιαννακόπουλο και τη Βάλια Μπαρμπατιώτη.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βιβλία που παρέμειναν, θα δωρισθούν σε βιβλιοθήκες του Δήμου Λέσβου με σκοπό την ενίσχυση τους, καθώς επίσης και διάφορες βιβλιοθήκες που υπάρχουν στα χωριά και τις διαχειρίζονται πολιτιστικοί σύλλογοι.