Έργα βελτίωσης της καθημερινότητας στην Ερεσο από τον Δήμο Λέσβου

Έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών


Έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, των επισκεπτών αλλά και τις υποδομές, πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Λέσβου και την Δημοτική Ενότητα Ερεσού σε συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες και τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες.

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν πλαστικά κολωνάκια σήμανσης κατά μήκος του δρόμου Ερεσού – Σκάλας Ερεσού για την οριοθέτησή του, καθώς και τσιμεντόστρωση στη στροφή του λεωφορείου στην Άντισσα. Στόχος των παρεμβάσεων αυτών που ικανοποιούν πολυετή αιτήματα των κατοίκων είναι η διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων και γενικότερα της προσπελασιμότητας, καθώς και η μεγιστοποίηση της οδικής ασφάλειας, ιδιαίτερα στον πολυσύχναστο - κατά  τους θερινούς μήνες – δρόμο που ενώνει την Ερεσό με την Σκάλα.

Πραγματοποιήθηκε εκτεταμένος καθαρισμός, κοπή χόρτων, κλάδεμα των μεγάλων δέντρων στον κεντρικό δρόμο της Ερεσού, στο σχολείο Μεσοτόπου και στο γήπεδο Ερεσού, καθώς και βαφή στα σιδερένια μέρη των γεφυριών. Διανεμήθηκαν και τοποθετήθηκαν στις Κοινότητες νέα, καλαίσθητα παγκάκια, τα οποία αντικατέστησαν εκείνα που ήταν παλιά και φθαρμένα.

Τοποθετήθηκαν και δόθηκαν προς χρήση χημικές τουαλέτες στο Λύκειο Άντισσας, αφού οι υφιστάμενες λόγω ζημιών που υπέστησαν από το σεισμό κρίθηκαν ακατάλληλες, ενώ το έργο της κατασκευής νέων τουαλετών στο εν λόγω σχολείο έχει δρομολογηθεί και μετά τη λήψη των απαραίτητων οικοδομικών αδειών, αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα. Επίσης, πραγματοποιήθηκε βαφή στους τοίχους της αίθουσας και στο ξύλινο πάτωμα του Δημοτικού Σχολείου Ερεσού, ενώ δόθηκε έγκαιρα λύση στο θέμα του καθαρισμού του σχολικού συγκροτήματος του Λυκείου και Γυμνασίου Άντισσας.


«Ο Δήμος Λέσβου και η Δημοτική Ενότητα Ερεσού, με σχέδιο και προγραμματισμό συνεχίζουν τις παρεμβάσεις σε όλα τα μέτωπα στην περιοχή, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο, προς όφελος των δημοτών», δήλωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Ερεσού – Αντίσσης, Μιχάλης Ρούσσης.