ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ της Α. Αντωνελλη στον φαρμακευτικό σύλλογο «Δεν βάζουμε λουκετο στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λέσβου»

Την τελευταία της απάντηση έστειλε στα ΜΜΕ η  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λέσβου και Πρόεδρος Ν.Π.Δ..Δ «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου» σχετικά με το λουκετο στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Λέσβου που επιθυμεί διακαως ο Φ.Σ Λέσβου


Στην προσωπική επίθεση που δέχθηκα από τον κ. Βαλτά και τους συν αυτώ, γιατί αρνούμαστε να κλείσουμε το Κοινωνικό μας Φαρμακείο- θέση και της ΚΕΔΕ άλλωστε , το οποίο επαναλαμβάνω  λειτουργεί εντός θεσμικού πλαισίου υλοποίησης αντίστοιχου Ευρωπαϊκού Προγράμματος, απαντώ:

Αιδώς Αργείοι!

Έξη χρόνια προσπαθείτε με διάφορους τρόπους-για τους οποίους έχω αποδείξεις- να κλείσετε το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας, με μόνο στόχο να αυξήσετε την πελατεία σας. Επιτέλους πόσο φτωχοί είστε συναισθηματικά και πόσο άπληστοι ώστε να χρησιμοποιείται ψεύδη και συκοφαντίες, προκειμένου να μπεί στα ταμεία σας το 25% της συμμετοχής των φαρμάκων που καλούνται να πληρώσουν κάποιοι από τους ανασφάλιστους και εξαθλιωμένους πολίτες που αναγκάζονται να ζουν με 250 ευρώ το μήνα;;;;;;;;;;;;;Γιατί περί αυτού πρόκειται . Γιατί  περί αυτών πρόκειται, αφού αυτούς εξυπηρετεί το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας. Το οποίο θα κλείσει ΜΟΝΟΝ εάν υπάρξει Υπουργική απόφαση όπως προείπαμε σε άλλη ανακοίνωση μας. Διότι  ευτυχώς, όπως και πάρα πολλά άλλα Κοινωνικά Φαρμακεία που  λειτουργήσαμε με Ευρωπαϊκά Προγράμματα και όχι «με την συμπαράσταση των Φαρμακευτικών Συλλόγων» δεν αναγκαζόμαστε να κλείσουμε την δομή μας αυτή-όπως συνέβη σε μερικά που τα λειτουργούσαν Φαρμακευτικοί Σύλλογοι. Και λέμε ευτυχώς, γιατί  δυστυχώς ακόμα- παρά τα θετικά βήματα της Κυβέρνησης στον τομέα αυτό- η  ανάγκη υπάρχει και καταγράφεται από τις Κοινωνικές μας Υπηρεσίες καθημερινά. Αλήθεια που ζείτε σε άλλη Χώρα;;;; Ή μήπως η σκοπιμότητα σας, σας οδηγεί σε συμπεράσματα  Μαρίας Αντουανέτας;;

Σε ότι με αφορά: οι προσωπικές επιθέσεις ξεκινούν εκεί που δεν υπάρχουν επιχειρήματα. Πάγια μέθοδος των λαϊκιστών για όσους παράγουν έργο και δεν είναι χειραγωγούμενοι οικονομικών ή κομματικών συμφερόντων. Και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνομαι στόχος. Σας ευχαριστώ λοιπόν για τα ψέματα και τις συκοφαντίες σας… Μου επιβεβαιώνουν ότι κάνω  σωστά την δουλειά μου: υπηρετώ την ανάγκη και το συμφέρον των πολιτών και όχι των εκάστοτε συντεχνιών ή κομμάτων. Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω μιας και είμαι σίγουρη ότι είναι ο μόνος σωστός δρόμος.  

Όμως επειδή τα  προβλήματα της κοινωνίας είναι τεράστια και εμείς έχουμε δουλειά να κάνουμε γι αυτά, είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι με τον διακαή πόθο σας να κλείσετε το Κοινωνικό Φαρμακείο. Άλλωστε εάν νομίζετε ότι έχετε δίκιο….υπάρχει και η δικαιοσύνη. Θα είμαι εκεί για να υπερασπιστώ την ανάγκη των πολιτών.

Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.



ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΝΤΩΝΕΛΛΗ
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λέσβου

Πρόεδρος Ν.Π.Δ..Δ «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου»