Στο περιφερειακό συμβούλιο κατεβαίνουν οι αγρότες της Λέσβου για την νόσο της Ευλογιάς του προβάτου

Παράσταση Διαμαρτυρίας στις 18:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου      
      
Τεράστιες είναι οι ευθύνες,  κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής για τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει πάρει η νόσος της ευλογιάς των αιγοπροβάτων. Αφού, κανένα ουσιαστικό μέτρο πρόληψης και προστασίας δεν πάρθηκε το προηγούμενο διάστημα,  παρόλο που είχαμε κρούσματα σε Ερεσό και Γέρα. Αλλά ακόμη και σήμερα που η ευλογιά θερίζει τα κοπάδια μας, κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή εξακολουθούν με περίσσιο θράσος να ρίχνουν τις ευθύνες για την εξάπλωση της νόσου στους ίδιους τους κτηνοτρόφους και να τους καλούν να πάρουν οι ίδιοι μέτρα προστασίας των κοπαδιών τους. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο! Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους του νησιού μας σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Τρίτη 24 Οκτωβρίου στις 18:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου για να διεκδικήσουμε τα παρακάτω: 

- Πλήρη αποζημίωση όλων των κτηνοτρόφων που τα ζώα τους θανατώθηκαν αναγκαστικά ή απεβίωσαν από την αρρώστια, η δε αποζημίωσή τους να λογισθεί σαν πλήρης παραγωγική μονάδα για όλο το χρονικό διάστημα μέχρι και την ανασύσταση του κοπαδιού.

- Να διατηρηθούν και να επιδίδονται όλα τα δικαιώματα, όπως  επιδοτήσεις, κλπ., για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί για την ανασύσταση του κοπαδιού.

- Να επιδοτηθούν κατά 50% οι ζωοτροφές έως την λήξη στις καραντίνας.

-Να γίνεται σωστή ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού από υπεύθυνους επιστήμονες για να αποφευχθούν φαινόμενα παραπληροφόρησης και πανικού.

-Στελέχωση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και των Κτηνιατρείων για γρήγορο και αποτελεσματικό έλεγχο και ουσιαστική βοήθεια στον κτηνοτρόφο.

-Δωρεάν φάρμακα και απολυμαντικά για την αντιμετώπιση του ιού σε κάθε κτηνοτρόφο.

-Μέτρα προστασίας στις πύλες εισόδου του νησιού τουριστών επιβατών, ΙΧ αυτοκινήτων και οχημάτων βαρέως τύπου .
- Οι παθόντες κτηνοτρόφοι να απαλλαγούν από ΕΝΦΙΑ , ΕΦΚΑ , Φόρο Εισοδήματος. Να παγώσουν τα δάνειά τους. Να εγγραφούν ως άνεργοι  στον ασφαλιστικό τους φορέα.
                                                                                  
                                                                                Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων
                                                                                                           Λέσβου

                                                                                              Μυτιλήνη 23/10/2017