Γευσιγνωσία οίνου από τον Μυτιληνιό σύλλογο “Περί οίνου ο λόγος”

Ο Σύλλογος Γευστικής και Εικαστικής Παρέμβασης Οίνου “Περί οίνου ο λόγος”, διοργανώνει γευσιγνωσία στην ταβέρνα “Βάγιες” στο Ακρωτήρι Μυτιλήνης, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ.


Η γευσιγνωσία αφορά τα κρασιά “Εκκεχειρία” του οινοποιείου Ολυμπία Γη, που βρίσκεται στην περιοχή της αρχαίας. Το Εκκεχειρία είναι το αποτέλεσμα που μας δίνει ο συνδυασμός Ασύρτικου και Μαλαγουζιάς. Το δεύτερο κρασί της βραδιάς είναι το Malbec του 2011 που παράγει το οινοποιείο του Γιώργου Κίτου, στο Σωτήριο του Κιλελέρ (Λάρισα).

Λίγα λόγια για τις ποικιλίες:

Το ασύρτικο ξεχωρίζει για την οξύτητα του, τα αρώματα λεμονανθού και ορυκτών στην επίγευσή του. Δίνει λευκά κρασιά με μεγάλη πυκνότητα, και μεταλλικότητα.

Η Μαλαγουζιά δίνει λευκά κρασιά που κολακεύουν τον ουρανίσκο και ξεχωρίζουν τα αρώματα λουλουδιών και βοτάνων, εσπεριδοειδών και ροδάκινου. Ο συνδυασμός των δύο ποικιλιών αναμένεται να αποδειχθεί εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Το Malbec είναι μια Γαλλική ποικιλία κρασοστάφυλων η οποία έγινε διεθνής. Εδώ και ενάμιση αιώνα έχει εξελιχθεί σε σήμα κατατεθέν των κρασιών της Αργεντινής, που παράγονται στους αμπελώνες της Mendoza. Δίνει εκπληκτικά κόκκινα κρασιά. Ο Γεωπόνος Γιώργος Κίτος στο αμπελώνα του στο Σωτήριο του Κιλελέρ ξεκίνησε την καλλιέργεια της συγκεκριμένης ποικιλίας το 2009 θέλοντας να δείξει ότι η συγκεκριμένη ποικιλία μπορεί άριστα να εγκλιματιστεί στην περιοχή.


Οι θέσεις για το τραπέζι της γευσιγνωσίας είναι περιορισμένες, κάντε την κράτηση στο τηλέφωνο 6932121639 Δημήτρης Διρχαλίδης και στην σελίδα του συλλόγου.