Στην Διευθύντρια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Λέσβου ο Χαράλαμπος Αθανασίου για την ζωονόσο της ευλογιάς των προβάτων

Συνάντηση με τη Διευθύντρια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Λέσβου, κ. Παναγιώτα Πετρίδου


Συνάντηση με τη Διευθύντρια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Λέσβου, κ. Παναγιώτα Πετρίδου, πραγματοποίησε ο βουλευτής Νομού Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία εξέλιξης της ζωονόσου της ευλογιάς των προβάτων που πλήττει την κεντρική Λέσβο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της μετάδοσης και την εξάλειψη της νόσου, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία λόγω της υποστελέχωσής της.

Ο βουλευτής ενημέρωσε την κ. Πετρίδου για την επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αποστόλου και την σχετική ερώτηση που κατέθεσε προκειμένου να παρθούν μέτρα για την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων κτηνοτρόφων και την άμεση στελέχωση της Κτηνιατρικής με επιπλέον προσωπικό.

Ο κ. Αθανασίου μετά την ως άνω συνάντηση δήλωσε ότι η Κτηνιατρική Υπηρεσία πράγματι καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για τον περιορισμό της μετάδοσης της νόσου, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, λόγω της υποστελέχωσής της και αναφέρθηκε στην ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία ζητά την λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων κτηνοτρόφων.


Νωρίτερα, ο κ. Αθανασίου συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Ν. Λέσβου, κ. Φώτη Κράλλη, για θέματα της υπηρεσίας του και την πορεία της ανάρτησης των δασικών χαρτών στη Λέσβο.