Betmasters.gr: Η στροφή πριν την διακοπή

Μια πολύ γεμάτη Κυριακή με σημαντικά παιχνίδια ανά την Ευρώπη, ουσιαστικά "κλείνει" έναν μίνι-κύκλο αγώνων, αφού επέρχεται διακοπή ελέω Εθνικών ομάδων! 


Τελευταία - ουσιαστικά - μέρα κανονικής ροής αγώνων, αφού από αύριο ο διακόπτης "γυρίζει" και μπαίνουμε σε κλίμα εθνικών ομάδων. Για την Κυριακή πάντως το πρόγραμμα είναι άκρως ενδιαφέρον με σημαντικά παιχνίδια ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και ντέρμπι στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. 

Δες προγνωστικά για όλα τα αθλητικά γεγονότα της ημέρας!

Στην ελληνική Σουπερλιγκ, έχουμε τέσσερα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός μετά την πολύ καλή εμφάνιση στο Τορίνο, υποδέχεται τον Ατρόμητο στο "Γ. Καραϊσκάκης" (16:00). Ο Τάκης Λεμονής ετοιμάζεται να ντεμπουτάρει και στο ελληνικό πρωτάθλημα (πόσες φορές την έχουμε γράψει και θα την ξαναγράψουμε αυτή τη φράση άραγε;) και ο πρωταθλητής θέλει να το συνδυάσει με νίκη και καλή εμφάνιση. Η ΑΕΚ το βράδυ (20:30) παίζει στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Πολλά τα παιχνίδια για την "Ένωση" αλλά δείχνει να βρίσκεται σε "καλό φεγγάρι". Ενδιάμεσα, η Κέρκυρα παίζει με την Ξάνθη και ο Λεβαδειακός υποδέχεται τον Απόλλων Σμύρνης (18:15 και τα δυο). 

Στην Ιταλία έχουμε το πιο "γεμάτο" πρόγραμμα της ημέρας με συνολικά 8 αναμετρήσεις. Φυσικά και το σπουδαίο ντέρμπι Μίλάν - Ρόμα (19:00) ξεχωρίζει. Η Μίλαν τα έκανε "μαντάρα" στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς με τη Λάτσιο και τώρα θέλει σίγουρα να επανορθώσει. Ο Μοντέλα είναι σε δύσκολη θέση και το ξέρει. Η Ρόμα χτίζει χαρακτήρα νικητή όπως δείχνει και παίρνει τα ματς για να διατηρηθεί ψηλά στη βαθμολογία. Λίγο αργότερα (21:45) η Αταλάντα υποδέχεται τη Γιουβέντους. Τρομερά δύσκολο ματς και για τους δυο αφού έρχονται από κουραστικά ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μένει να δούμε πόσο θα δυσκολευτεί η πρωταθλήτρια σε μια ομολουμένως δύσκολη έδρα. Πρώτο χρονικά ματς είναι το Νάπολι - Κάλιαρι στη 13:30 το μεσημέρι με τους "παρτενοπέι" να θέλουν να μείνουν στην πρώτη θέση και να περιμένουν στραβοπάτημα της Γιουβέντους. 

 Στην Ισπανία, θα γίνουν πέντε παιχνίδια. Η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Λας Πάλμας (17:15) και η Ρεάλ που προέρχεται από μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Ντόρτμουντ φιλοξενεί την Εσπανιόλ (21:45). Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας, έχουμε τρια αμφίρροπα ζευγάρια. Το Σοσιεδάδ - Μπέτις, το Βαλένθια - Μπιλμπάο και το Βιγιαρεάλ - Εϊμπάρ. 

Στη Γερμανία, η Μπάγερν στο πρώτο της παιχνίδι μετά την απομάκρυνση του Κάρλο Αντσελότι θα παίξει στην πιο δύσκολη έδρα -ίσως- της κατηγορίας. Στο Βερολίνο με τη Χέρτα (16:30). Το αν η απόλυση του Ιταλού θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ομάδα, θα το διαπιστώσουμε στο πιο δύσκολο -ίσως μετά το ματς με την Ντόρτμουντ εκτός- παιχνίδι που μπορούσε να δώσει η πρωταθλήτρια Γερμανίας. Νωρίτερα η Χοφενχάιμ, σε εμφανώς κακή κατάσταση πάει στην έδρα της Φράιμπουργκ και η Κολωνία αργότερα υποδέχεται τη Λειψία. 

Συνεχίζουμε με Γαλλία. Εκεί που το βραδινό ματς είναι πραγματικά "ματσάρα". Η Νις υποδέχεται τη Μαρσέιγ. Πολύ δυνατή στην έδρα της η Νις (ο Μπαλοτέλι σκοράρει μόνο στα εντός από πέρσι), "ψάχνεται" αλλά έχει τρομερή ποιότητα η φετινή Μαρσέιγ. Νωρίτερα, η Ανζέ υποδέχεται τη Λυών και η Τρουά την Σεντ Ετιέν.

Κλείνουμε με το ντέρμπι στην Πορτογαλία ανάμεσα στην Σπόρτινγκ και την Πόρτο (21:15). Φαίνεται ότι είναι οι δυο ομάδες που αυτή τη στιγμή είναι σε πλεονεκτική θέση για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Πολύ ανώτερες και οι δυο της Μπενφίκα, βρίσκονται με 19 και 21 βαθμούς αντίστοιχα στις δυο πρώτες θέσεις. Η Σπόρτινγκ με νίκη περνάει πρώτη κι αυτό ακριβώς θα επιδιώξει.