Εντοπισμός 73 μεταναστών και σύλληψη 2 διακινητών ανοιχτά της Μυτιλήνης και στα Τοκμακια

Εντοπισμός 73 μεταναστών

Ανοιχτά της Μυτιλήνης

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τριών (33) προσφύγων καθώς και στη σύλληψη του 51χρονου αλλοδαπού χειριστή της λέμβου που τους μετέφερε, προέβη, πρώτες πρωινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μυτιλήνης, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω πλωτού, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 51χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους που τους μετέφερε. 

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.




Στη θαλάσσια περιοχή ''ΤΟΚΜΑΚΙΑ''

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα (40) αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη του 35χρονου αλλοδαπού χειριστή της λέμβου που τους μετέφερε, προέβη, πρωινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΤΟΚΜΑΚΙΑ''ν. Λέσβου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω πλωτού, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 35χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους που τους μετέφερε. 

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.