Ανανέωση και έκδοση νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για τα Αστικά ΚΤΕΛ Μυτιλήνης για το έτος 2017 με δωρεάν μετακίνηση

Εκδόθηκε η εγκύκλιος για τη χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2017

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη Χορήγηση Δελτίου Μετακίνησης σε Άτομα με Αναπηρίες για το έτος 2017.
Οι δικαιούχοι, για την έκδοση και θεώρηση των Δελτίων Μετακίνησης, μπορούν να απευθύνονται, στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (Διοικητήριο, Δημοκρατίας 27, ισόγειο γραφ. 20 ), καθώς και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (K.E.Π.) των Δήμων του τόπου διαμονής τους μέχρι 30/11/2017.

Δικαιούχοι των Δελτίων Μετακίνησης είναι:

Άτομα με Αναπηρίες που έχουν παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%

Ολικά τυφλοί και οι συνοδοί τους

Ατόμων με Βαριά Νοητική Καθυστέρηση, με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 30 και οι συνοδοί τους

Το ετήσιο δηλωθέν εισόδημα των δικαιούχων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 23.000 ευρώ ατομικό ή 29.000 ευρώ οικογενειακό και προσαυξάνεται με 5.600 ευρώ για κάθε επιπλέον άτομο που συνοικεί και βαρύνει τον φορολογούμενο εφόσον αυτό παρουσιάζει αναπηρία 67% και άνω.

Εξαίρεση αποτελούν οι ολικά τυφλοί και οι συνοδοί τους, οι οποίοι λαμβάνουν Δελτίο Μετακίνησης ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι υπερβαίνουν το όριο εισοδήματος των 23.000 ευρώ ατομικό και 29.000 ευρώ οικογενειακό το οποίο προσαυξάνεται με 5.600 ευρώ για κάθε επί πλέον άτομο πέραν του δικαιούχου, που συνοικεί και βαρύνει τον φορολογούμενο, εφόσον αυτό παρουσιάζει αναπηρία 67% και άνω, δικαιούται Δελτίο Μετακίνησης με έκπτωση 50% στις διαδρομές των Υπεραστικών ΚΤΕΛ ΜΟΝΟ.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου με συνημμένα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω.

Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής, όπου θα αναγράφεται το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67% και άνω). Όσον αφορά στις γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ δεν απαιτείται η αναγραφή του όρου παθολογοανατομικό ποσοστό.

Άτομα που λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση ΑΜΕΑ (επίδομα) από τις αρμόδιες υπηρεσίες Πρόνοιας των Δήμων ή το διατροφικό επίδομα από τις Περιφερειακές Ενότητες, δικαιούνται κάρτα χωρίς την προσκόμιση γνωμάτευσης. Η πιστοποίηση γίνεται με βεβαίωση εγγραφής στο μητρώο επιδοματούχων από τους Δήμους.

Άτομα που είναι ασφαλισμένα μπορούν να προσκομίσουν απόφαση Διοικητικού Διευθυντή Ασφαλιστικού Φορέα ή ΕΦΚΑ ή γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής από την οποία να πιστοποιείται παθολογοανατομική βλάβη 67% τουλάχιστον

Οι τυφλοί και οι ΒΝΚ που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των Δήμων, δικαιούνται κάρτα μετακίνησης και για τους συνοδούς τους.

Προκειμένου οι τυφλοί και οι ΒΝΚ. που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των αρμόδιων υπηρεσιών των Δήμων να λάβουν κάρτα μετά συνοδού, απαιτείται γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής που να αναφέρει ότι είναι τυφλοί ή έχουν οπτική αναπηρία-αναπηρία όρασης με ποσοστό 80% και άνω ή έχουν δείκτη νοημοσύνης κάτω του 30 , ή νοητική υστέρηση με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω και άτομα με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (παιδικός αυτισμός, αυτισμός) με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

Για τους υπηκόους Κρατών εκτός Ε.Ε. που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία μετά από εργατικό ατύχημα σε ελληνικό έδαφος, απαιτείται Ιατρική Βεβαίωση Νοσηλείας από Δημόσιο Νοσοκομείο, στο οποίο θα βεβαιώνεται η νοσηλεία μετά από το ατύχημα.

Φωτοαντίγραφο του Δελτίου αστυνομικής ταυτότητας

Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής. Στην ανωτέρω Υ.Δ. θα δηλώνεται επίσης η μη παραλαβή Δελτίου Μετακίνησης από άλλη Περιφερειακή Ενότητα ή ΚΕΠ.

2 πρόσφατες φωτογραφίες για την έκδοση νέας κάρτας .Οι δικαιούχοι δελτίου συνοδού, πρέπει να συνυποβάλλουν τρεις ίδιες φωτογραφίες.

Φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της οικείας Οικονομικής Εφορίας για το προηγούμενο οικονομικό έτος (2016).

Οι δικαιούχοι οι οποίοι, με υπεύθυνη δήλωση τους δεν επιθυμούν την προμήθεια του σχετικού δελτίου για το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ, αλλά μόνο για το Υπεραστικό, ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να προσκομίζουν φορολογική δήλωση.



Επισημαίνεται ότι για την ανανέωση αλλά και την έκδοση των νέων Δελτίων και των κουπονιών ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 26η Οκτωβρίου 2017 και λήξης η 30η Νοεμβρίου 2017.
Ανανέωση των Δελτίων Μετακίνησης

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ 2017

Σας γνωρίζουμε ότι, χορηγούνται Δελτία Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2017 στα γραφεία της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας επί της οδού Ανδρομέδας 15 στη Μυτιλήνη ( τηλ. 2251353921 ), καθώς και στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ( Κ.Ε.Π. ) της νήσου Λέσβου, από τις 26/10/2017 έως και 30/11/2017. 


Καλούνται οι δικαιούχοι να προσκομίσουν γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής, όπου θα αναγράφεται το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας ( τουλάχιστον 67% ), δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή φωτοαντίγραφο αυτής και φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της οικείας Οικονομικής Εφορίας για το προηγούμενο οικονομικό έτος ( 2016 ). Επίσης, διευκρινίζουμε ότι για την έκδοση νέας κάρτας ΑμεΑ, απαιτούνται δύο ( 2 ) πρόσφατες φωτογραφίες και τρεις ( 3 ) για έκδοση Κάρτας Συνοδού Τυφλού ή Διανοητικά Καθυστερημένου ατόμου.