Μυτιλήνη: Σύλληψη 13 μεταναστών για πλαστογραφία, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και για απόπειρα παραβίασης περιορισμών διαμονής

Σύλληψη 13 μεταναστών


Σύλληψη τριών (3) ατόμων στη Μυτιλήνη, για   διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, το Σάββατο (20-10-2017) στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, τρεις (3) αλλοδαποί, (2 άνδρες και 1 γυναίκα), ηλικίας 27, 38 και 27 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και για απόπειρα παραβίασης περιορισμών διαμονής.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, επέδειξαν ως ταξιδιωτικά έγγραφα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, τρία (3) δελτία  ταυτότητας πορτογαλικών Αρχών και μία άδεια διαμονής, τα οποία όπως διακριβώθηκε ήταν πλαστά και έφεραν τα στοιχεία διαφορετικών προσώπων-αλλοδαπών.

Κατά τον έλεγχο, προέκυψε επίσης ότι στους συλληφθέντες είχε επιβληθεί, από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές, ο περιοριστικός όρος της μη απομάκρυνσής τους από το νησί της Λέσβου.

Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου.




Σύλληψη δέκα (10) ατόμων στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, για   διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, το Σάββατο (20-10-2017) στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, δέκα (10) αλλοδαποί ( 7 άνδρες και 3 γυναίκες), ηλικίας από 20 έως 68 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και της απόπειρας παραβίασης περιορισμών διαμονής.
Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι, προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικά έγγραφα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, δέκα (10) δελτία ταυτότητας αλλοδαπών Αρχών, τα οποία όπως διακριβώθηκε ήταν πλαστά.

Κατά τον έλεγχο, προέκυψε επίσης, ότι στους συλληφθέντες είχε επιβληθεί, από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές, ο περιοριστικός όρος της μη απομάκρυνσής τους από το νησί της Λέσβου.


Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου.