«To πρώτο πέταγμα»: Έργο του The Island of Love ταξιδεύει από τη Λέσβο στην Γενεύη

Ήρθε η ώρα για το «πρώτο πέταγμα», ενός από τα γλυπτά πτηνά, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του καλλιτεχνικού φεστιβάλ The Island of Love στη Λέσβο, τον περασμένο Φεβρουάριο στη Λέσβο!


Το έργο «Η αγάπη είναι πολύχρωμη», ένα σύμβολο αλληλεγγύης, συνύπαρξης και συνεργατικότητας, που συνδημιουργήθηκε από ντόπιους μαθητές, μαθητές του ειδικού σχολείου Μυτιλήνης και προσφυγόπουλα, θα ταξιδέψει στη Γενεύη και συγκεκριμένα στο CERN, όπου θα εκτεθεί κατά τη διάρκεια του Humanitarian Hackathon του THE Port από τις 6 έως τις 8 Οκτωβρίου.

Στο hackathon, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη, 50 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο, με την υποστήριξη 10 μεντόρων και 10 εκπαιδευτών, καλούνται να υλοποιήσουν λύσεις για 5 προκλήσεις-προβλήματα στον τομέα της ανθρωπιστικής-κοινωνικής καινοτομίας. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται και φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με ένα project που αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων στους προσφυγικούς καταυλισμούς.

Θυμίζουμε, πως τα έργα του The Island of Love κατασκευάστηκαν από την δημιουργική ομάδα του φεστιβάλ με πρώτη ύλη ανακυκλωμένα υλικά (κατά κύριο λόγο χαρτοπολτό και το πλαστικό μέρος του εσωτερικού σωσιβίων, που είχαν βρεθεί στις ακτές της Λέσβου κατά την προσφυγική κρίση). Τα γλυπτά αυτά χρησιμοποιήθηκαν ως λευκοί καμβάδες για να δημιουργήσουν τα έργα τους οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Χρήστος Κεχαγιόγλου και η ομάδα project Ni (Σωτηρία Σμυρναίου, Πάνος Κουφός, Μαρία Χαρατσάρη, Ελεάννα Μποζίνη, Κώστας Λάβδρας και Αλέξανδρος Μπουρλής), Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, James M. Lane, Εύα Μήταλα και Φελίπε Κατωτριώτης, Δημήτρης Αντωνίτσης, Χρήστος Ευσταθίου και Γιοχάνες.

Το έργο «Η αγάπη είναι πολύχρωμη» ταξιδεύει στη Γενεύη με την υποστήριξη του Changemakers Lab, ενώ τα υπόλοιπα έργα εκτίθενται στο αίθριο του κτηρίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στις Φοιτητικές Εστίες Μυτιλήνης και στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης.

Περισσότερες πληροφορίες:

Ιστοσελίδα: http://www.islandoflove.eu
Facebook: https://www.facebook.com/islandoflove.lesvos.greece/
Twitter: https://twitter.com/theislandoflove

Instagram: https://www.instagram.com/theislandoflove