LesvosTrail: Ο μεγάλος ορεινός αγώνας δρόμου της Λέσβου επιστρέφει για 2η χρονιά

Έπειτα από την περσινή πολύ επιτυχημένη διοργάνωση, το LesvosTrail, ο μεγάλος ορεινός αγώνας δρόμου της Λέσβου που πραγματοποιείται στον Μόλυβο και την ευρύτερη περιοχή, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά!


Δεκάδες αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό αποδέχονται την πρόκληση συμμετοχής στον αγώνα Lesvos Trail των 40 χιλιομέτρων, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017. Ο αγώνας ξεκινά από τον Μόλυβο και οι αθλητές θα πρέπει να τρέξουν σε μια απαιτητική και σε κάποια σημεία δύσβατη διαδρομή, που περνά από τον ορεινό όγκο του Λεπέτυμνου - φτάνοντας σε υψόμετρο 900+ μέτρων! - η οποία ωστόσο τους προσφέρει και μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τη Λεσβιακή φύση και να απολαύσουν την θέα και τα μαγικά τοπία της βόρειας πλευράς του νησιού.

Εκτός από τον κυρίως αγώνα, την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν αγώνες σε τρεις ακόμη διαδρομές:

Ο αγώνας Lesvos Running των 18 χιλιομέτρων αποτελεί μια πιο σύντομη και λιγότερο απαιτητική εκδοχή του κυρίως αγώνα και θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Μολύβου και του Βαφειού, ενώ ο αγώνας δυναμικού βάδην Lesvos Walk των 4 χιλιομέτρων θα «περάσει» τους αθλητές μέσα από τον παραδοσιακό οικισμό του Μολύβου.

Στο αλσύλλιο του χωριού θα πραγματοποιηθεί και το Lesvos Kids, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία μιας πρώτης γνωριμίας με τους αγώνες δρόμου βουνού!

Για πρώτη φορά φέτος το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει κι έναν νυκτερινό αγώνα! Το Molyvos Night Running είναι μια διαδρομή 8 χιλιομέτρων, που θα περνά μέσα από τον οικισμό του Μολύβου και το ιστορικό του κέντρο, το μεσαιωνικό Κάστρο, και την περιοχή γύρω από τον οικισμό. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Σεπτεμβρίου 2017 το απόγευμα.

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες, δηλώσεις συμμετοχής και εκδήλωση ενδιαφέροντος για τους εθελοντές του αγώνα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.lesvostrail.eu.

Σημειώνεται, πως η Hellenic Seaways, χορηγός των αγώνων, διευκολύνει τους συμμετέχοντες αθλητές για τη μετάβασή τους στη Λέσβο και προσφέρει 50% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια.