Συμμετοχή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ στο διεθνές επιμορφωτικό πρόγραμμα IVLP

Συμμετοχή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο διεθνές επιμορφωτικό  πρόγραμμα  “International Visitor Leadership Program”


Ο υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κος Γιώργος Μπίθας,  είναι ένας από τους 10 Έλληνες που επιλέχθηκαν από την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα με την σύμφωνη γνώμη του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών (U.S. State Department) για να συμμετάσχουν στο φετινό International Visitor Leadership Program (IVLP), στη θεματική περιοχή “Promoting Youth Entrepreneurship and Higher Education in the United States”.

To IVLP είναι το κυριότερο πρόγραμμα επιμορφωτικών επισκέψεων του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών. Οι συμμετέχοντες θα μεταβούν σε τέσσερις πόλεις/κέντρα επιχειρηματικότητας στις Η.Π.Α. και για δύο εβδομάδες θα συναντούν ειδικούς σε θέματα επιχειρηματικότητας, διαχείρισης καινοτομίας, εφαρμοσμένης έρευνας, και μεταφοράς τεχνογνωσίας από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα. Στόχος των συναντήσεων αυτών είναι τόσο η επιμόρφωση σε επιχειρηματικά θέματα αιχμής, όσο και η δημιουργία δικτύου επαφών μεταξύ Η.Π.Α. και Ελλάδας.


Ο κος Μπίθας είναι μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου Διοίκησης Τεχνολογίας & Καινοτομίας, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων. Η έρευνά του αφορά τη δημιουργία νέων στρατηγικών επιλογών και ανάλυση αξίας σε οικοσυστήματα επιχειρήσεων (επιβλέπων καθηγητής: Κ. Κούτσικος).