Στην Λέσβο η Γενική Πρόξενος της Γαλλίας Celine Pendaries- Επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Λέσβου

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, δέχθηκε στο γραφείο του, την Γενική Πρόξενο της Γαλλίας


Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, δέχθηκε στο γραφείο του, την Γενική Πρόξενο της Γαλλίας, κα Celine Pendaries, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί μας, συνοδευόμενη από την Επίτιμη Πρόξενο Λέσβου & Λήμνου, κα Σοφία Μπαρουτσάκη - Τσιριγώτη. 

Ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε την κα Pendaries στο νησί μας, του εξέθεσε τα ζητήματα που αφορούν τη Λέσβο, αναφέρθηκε αναλυτικά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και στις αναπτυξιακές δυνατότητες του νησιού. Ειδικότερα, ο κ. Γαληνός, ανέλυσε όλο το φάσμα των πρωτοβουλιών και δράσεων του Δήμου, τονίζοντας με έμφαση  την ανάγκη στήριξης της τοπικής κοινωνίας και γενικότερα της Λέσβου, ενώ εξετάσθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας σε διάφορους τομείς που έχουν σχέση με την οικονομία, την ανάπτυξη, τον πολιτισμό, καθώς και με τη περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Γαλλία προς το νησί μας, δεδομένου ότι η χώρα μας συνδέεται με τη Γαλλία με ισχυρούς παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας.

Η Πρόξενος της Γαλλίας, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα παραπάνω και ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο για την υποδοχή, την αναλυτική ενημέρωση και την ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων. «Η θερμή σας υποδοχή αποδεικνύει την δύναμη της Ελληνογαλλικής φιλίας», είπε χαρακτηριστικά η κα  Pendaries.


Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Γαληνός πρόσφερε στην κα Pendaries, αναμνηστικά δώρα.