Στην Λέσβο ο αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ- Ενημέρωση για το νέο καθεστώς που θα εφαρμοστεί σχετικά με την υγεία των μεταναστών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Ενημέρωσαν τις αρχές για το νέο καθεστώς που θα εφαρμοστεί από τέλος Σεπτεμβρίου

Τη Λέσβο επισκέφθηκαν χθες ο αντιπρόεδρος και στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς και στελέχη του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να ενημερώσουν τις υγειονομικές αρχές του νησιού, καθώς και τις δομές υγείας, για το νέο καθεστώς που θα εφαρμοστεί από τέλος Σεπτεμβρίου σχετικά με την περίθαλψη και την υγειονομική κάλυψη των αλλοδαπών και των Κέντρων Διαμονής.

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αποσύρονται σταδιακά από τα Κέντρα Διαμονής και από τις υπηρεσίες που σχετίζονται με το μεταναστευτικό. Την θέση τους θα πάρουν δημόσιοι φορείς που ελέγχονται από την Ελληνική πολιτεία.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ θ' αναλάβει, όπως όλα δείχνουν και μάλιστα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, την κάλυψη του Κέντρου Διαμονής της Μόριας και του Καρά Τεπέ, με ειδικό προσωπικό που θα εγκαταστήσει στους χώρους, καθώς και στο νοσοκομείο.

Στη σύσκεψη χθες το πρωί, συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών, ο προϊστάμενος του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου κ.α.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι γιατροί, από αυτούς που συνεργαζόταν μέχρι πρότινος με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, έχουν ανταποκριθεί στην προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ και θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες περίθαλψης των αλλοδαπών στις ίδιες θέσεις που βρίσκονται σήμερα. Παράλληλα, οι υπηρεσίες θα στελεχωθούν και με έναν αρκετά μεγάλο αριθμό υποστηρικτικών ειδικοτήτων, όπως νοσηλευτές, διαμεσολαβητές, μεταφραστές, κ.λπ.

Και στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης θα εργαστούν τρεις ειδικευμένοι γιατροί, με συγκεκριμένο ωράριο εργασίας.

Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης